Blogg

Elver av blod i Turok

Turok blir blodig og nervepirrende, og får Jurassic Park til å minne om Tusenfryd.

Det nye Turok-spillet vil stå på egne bein. Hovedpersonen i dette førstepersons skytespillet er kommandosoldaten Joseph Turok. Kompaniets romskip blir skutt ned og soldatene strander dermed på en fremmed og farlig planet – helvete er i gang. Den frodige verdenen er nemlig ikke bare full av eksotiske planter, her kryr det både av dinosaurer og slemme soldater. Soldatene vil ta knekken på deg, mens dinosaurene gjerne tar en bit av alle som komme i veien.

Drep i stillhet

Vis større

Video: Turok

Stikkord:
  • action
  • spill
  • playstation 3
  • skyting
  • Turok
  • xbox
  • dinosaurer


Jungelhygge

Etter å ha spilt noen minutter av Turok er det ingen tvil om at interaksjonen med dinosaurene virker å bli spillets store høydepunkt. Det legges opp til at du skal skape situasjoner, fremfor å havne midt oppi dem selv. Du må eksempel finne posisjoner som setter deg i stand til å se et mer nyansert bilde av den jungelkledde slagmarken. Vel plassert på en høyde kan du observere både fiendtlige soldater og nøytrale dinosaurer. Ved listig bruk av dine stille våpen, kan du skape en herlig konfrontasjon. Skyt en pil på et av monstrene, og de vil begynne jakten på slemminger i nærheten. Slåsskampen blir et faktum, dine hindre dreper hverandre rett foran øynene dine – og du trenger bare nyte showet.

Dette scenarioet er likevel mer et unntak enn en regel. Du vil oppleve mye nærkamp i Turok. Skytespillet har mange futuristiske og spennende våpen, men det er den gode gamle kniven og pil og bue som imponerer mest. Takket være en enkel snikemodus kan du hele tiden kjøre bakholdsangrep på intetanende skurker og monstere. Spill som Splinter Cell har vist oss hvor deilig disse luskende angrepene er når de lykkes, slik er det også i Turok.

Enkelte ganger er det imidlertid du som blir lurt, spesielt dinosaurer er flinke til å dukke opp rett bak deg. Akkurat i det øyeblikket femti enorme tenner skal til å synke inn i kroppen din, kontrer du. Ved hjelp av riktig knappetrykking kan du utføre flere skriptede angrep, noe som blant annet inkluderer å kutte av hodet på utysket etter en svært akrobatisk manøver. Dette er stilig og intenst, men det spørs om man ikke går litt lei etter å ha sett sekvensen for n-te gang.

Tid for mat i Turok.

Hvis du ikke liker sniking og bakholdsangrep kan du bare droppe det. Utviklerne av spillet vil gjerne at du skal gå frem på den måten du selv ønsker. Derfor er våpenarsenalet i Turok stort, her kan du kjøre på som en gal mann med kuler og granater. Dessuten vil spillet tilby deg flere ulike ruter i jungelen og i bygg, samt at problemer du møter kan løses forskjellig. Resultatet blir at spillet ikke er så lineært som mange skytespill i samme sjanger.

Det lille vi fikk testet av Turok på årets Game Convention ga oss smaken av blod, nærmest bokstavelig talt. Dette spillet sparer ikke på voldelige effekter og er svært voldelig. Samtidig er det også fullt av adrenalinpumpende action, du suges straks inn i rollen som Joseph Turok. Spillet slippes i begynnelsen av februar neste år på PlayStation 3 og Xbox 360. Vi har på følelsen at dette blir et jungeleventyr vi sent vil glemme.

Siste fra forsiden