FlatOut-utgiver nedlagt

Empire Interaktive konkurs

Nå er det slutt for en av de eldste britiske spillutgiverne.

Den britiske spillutgiveren Empire Interactive har vært i bransjen i over 20 år, men nå ser det ut til å være slutt. I følge bransjemagasinet MCV har selskapet lagt ned virksomheten, og sagt opp sine ansatte.

I de siste månedene har man febrilsk forsøkt å finne en kjøper til den skadeskutte utgiveren, uten å lykkes. En stund så det ut til at den russiske spillutgiveren Noviy Disk ville kjøpe selskapet, men dette ble det ikke noe av.

Empire Interactive er mest kjent for å ha gitt ut FlatOut-spillene fra finske Bugbear. Selskapet har også lansert en rekke mindre utgivelser, inkludert flere Hello Kitty-spill. Billigspillutgiveren Xplosiv var også en del av Empire.

Tidligere utgivelser fra Empire inkluderer Pro Pinball-serien, Enemy Engaged: Apache vs. Havoc og Pipemania. Selskapet ble etablert i 1987, og var dermed en av de eldste gjenlevende spillutgiverne i Storbritannia.

I 2006 ble Empire kjøpt av kanadiske Silverstar Holdings, som også eier strategiutgiveren Strategy First. Det er ikke klart om Empires nedleggelse får noen innflytelse på Strategy First.

2009 har så langt vært et dårlig år for spillindustrien. Lighthouse Interactive ble nedlagt i januar, Midway Games gikk konkurs i februar, mens Ascaron Entertainment erklærte seg konkurs tidligere denne måneden. Midway og Ascaron driver virksomheten videre under rettens beskyttelse, enn så lenge.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden