GDC 2020 - koronavirus

En av årets største spillkonferanser er avlyst

Sony og Microsoft blant flere selskaper som ikke vil ta sjanser med koronaviruset.

GDC

Ettersom frykten for koronaviruset har spredd seg har stadig flere spillselskaper sett seg nødt til å droppe planlagte opptredener rundt omkring i verden. Den årlige Game Developers Conference (GDC) er blant arrangementene som har blitt rammet hardest, der toppaktører som Sony, Microsoft, Blizzard, EA og Epic Games har meldt avbud.

Microsoft er blant selskapene som valgte å trekke seg fra årets GDC.
GDC

– Helse og sikkerhet for spillere, utviklere, ansatte og våre samarbeidspartnere over hele verden er vår øverste prioritet. Spesielt nå som verden opplever økende helserisikoer knyttet til koronaviruset, sa Microsoft tidligere i uka.

Offisielt utsatt

Tross det store frafallet hadde arrangøren håpet å holde på de planlagte messedatoene i mars. Sent på fredag ble det imidlertid klart at det ikke lenger var mulig å levere et godt tilbud, og etter samtaler med samarbeidspartnere og medlemmer av spillbransjen ble det stopp.

– Etter å ha brukt det siste året på å forberede showet med ledelsen, foredragsholdere, utstillere og samarbeidspartnere, er det med stor sorg og skuffelse at vi likevel ikke får ha dere på besøk på nåværende tidspunkt, heter det i en pressemelding.

På sine nettsider påpeker GDC-teamet at dette offisielt bare er en utsettelse. Målet er å flytte hele greia til en gang til sommeren, men dette krever naturlig nok en del planlegging før endelige detaljer kan legges frem.

I dagene som kommer vil arrangøren sende ut e-poster med informasjon til samtlige som skulle ha deltatt på konferansen. Både gjester og utstillere får refundert billettkjøpet. Foredragsholdere vil også få muligheten til å laste opp videoer av foredraget sitt, som deretter vil legges ut via YouTube-kanalen til GDC.

Game Developer Conference er et av verdens største treff for spillutviklere og andre bransjefolk. Konferansen byr på foredrag og muligheter for læring, og benyttes av både utviklere og utgivere for å danne nettverk og innlede samarbeid. Over 29 000 mennesker deltok på fjorårets messe, og GDC 2020 skulle etter planen avholdes i San Francisco 16.-20. mars.

Koronaviruset har også skapt trøbbel for IEM Katowice.
Den store CS:GO-turneringen får ikke ha publikum i salen av frykt for smitte »

Siste fra forsiden