En av Naughty Dogs viktigste personer forlater studioet
(Bilde: Sony Computer Entertainment)

En av Naughty Dogs viktigste personer forlater studioet

Uncharted- og Last of Us-studioet mister Bruce Straley.

Det anerkjente spillstudioet Naughty Dog har allerede opplevd mye dramatikk gjennom tidene i form av utskiftninger av viktige medarbeidere. Nå har en av de aller mest sentrale skikkelsene i studioet tatt hatten sin og gått, kan man lese på Naughty Dogs hjemmeside.

Personen som nå stikker er Bruce Straley, som har jobbet for studioet i hele 18 år. Straley var blant annet var sjefsutvikler for Uncharted 2 og 4, samt The Last of Us. I tillegg har han hatt viktige roller i en rekke av studioets tidligere titler.

Vanskelig avgjørelse

Bruce Straley skal blant annet mye av æren for det kritikerroste Uncharted 4.
Bruce Straley skal blant annet mye av æren for det kritikerroste Uncharted 4. Bilde: Sony Computer Entertainment

– Dette har vært den vanskeligste avgjørelsen i hele min karriere. Naughty Dog er hjemmet mitt. Jeg har lært og vokst så mye av å jobbe med dette utrolige teamet. Men etter å ha ledet tre ekstremt krevende prosjekter og tilbragt en lengre periode borte fra kontoret, ble energien min fokusert i andre retninger, og jeg innså da at dette var et signal om å gå, skrev Straley i avskjedsbrevet sitt.

Han er imidlertid optimistisk på studioets vegne, og han mener Naughty Dog nå har det sterkeste teamet som studioet noensinne har hatt. Det lover i så fall godt for The Last of Us Part II, som studioet nå er i gang med for fullt.

Bruce Straley startet karrieren sin i 1999 som teksturdesigner for spillet Crash Team Racing, et av spillene i den kjente Crash Bandicoot-serien som Naughty Dog utviklet flere av. I sin tidlige karriere jobbet han også med Jak and Daxter-serien, og ble først involvert i Uncharted-serien som kunstnerisk leder for Uncharted: Drake's Fortune.

Uncharted-serien er ikke helt ferdig: Her er 14 minutter fra Uncharted: The Lost Legacy »

The Last of Us

PS3
Slippdato: 14. juni 2013
Sjanger: Action, Eventyr
Utvikler: Naughty Dog
Utgiver: Sony Computer Entertainment

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen