En av Naughty Dogs viktigste personer forlater studioet

Uncharted- og Last of Us-studioet mister Bruce Straley.

Sony Computer Entertainment

Det anerkjente spillstudioet Naughty Dog har allerede opplevd mye dramatikk gjennom tidene i form av utskiftninger av viktige medarbeidere. Nå har en av de aller mest sentrale skikkelsene i studioet tatt hatten sin og gått, kan man lese på Naughty Dogs hjemmeside.

Personen som nå stikker er Bruce Straley, som har jobbet for studioet i hele 18 år. Straley var blant annet var sjefsutvikler for Uncharted 2 og 4, samt The Last of Us. I tillegg har han hatt viktige roller i en rekke av studioets tidligere titler.

Vanskelig avgjørelse

Bruce Straley skal blant annet mye av æren for det kritikerroste Uncharted 4.
Naughty Dog

– Dette har vært den vanskeligste avgjørelsen i hele min karriere. Naughty Dog er hjemmet mitt. Jeg har lært og vokst så mye av å jobbe med dette utrolige teamet. Men etter å ha ledet tre ekstremt krevende prosjekter og tilbragt en lengre periode borte fra kontoret, ble energien min fokusert i andre retninger, og jeg innså da at dette var et signal om å gå, skrev Straley i avskjedsbrevet sitt.

Han er imidlertid optimistisk på studioets vegne, og han mener Naughty Dog nå har det sterkeste teamet som studioet noensinne har hatt. Det lover i så fall godt for The Last of Us Part II, som studioet nå er i gang med for fullt.

Bruce Straley startet karrieren sin i 1999 som teksturdesigner for spillet Crash Team Racing, et av spillene i den kjente Crash Bandicoot-serien som Naughty Dog utviklet flere av. I sin tidlige karriere jobbet han også med Jak and Daxter-serien, og ble først involvert i Uncharted-serien som kunstnerisk leder for Uncharted: Drake's Fortune.

Uncharted-serien er ikke helt ferdig: Her er 14 minutter fra Uncharted: The Lost Legacy »

Siste fra forsiden