En av verdens mektigste fotballklubber starter e‑sportavdeling

Paris Saint-Germain har ansatt «Yellowstar» som leder.

For en ukes tid siden annonserte den franske fotballgiganten Paris Saint-Germain at de hadde opprettet en e-sportavdeling, og under en pressekonferanse like før helgen introduserte de avdelingens første anskaffelser. Her ble League of Legends veteran Bora «YellowStar» Kim introdusert som sjef for e-sport, og August «Agge» Rosenmeier og Lucas «DaXe» Cuillerier er hentet inn for å konkurrere i FIFA.

Få detaljer

For øyeblikket har de ikke annonsert et lagoppsett eller spillere innenfor noe annet enn FIFA, og det kan bli interessant å følge med på utviklingen videre. Selv sier klubben at de satser på å spille en ledende rolle innen e-sport, og klubbdirektør Nasser Ghanim Al-Khelaïfi forteller at de har store planer for de neste tre årene. Vi har for øyeblikket ikke hørt noe videre detaljer rundt disse planene, annet enn at de skal bringe inn et League of Legends-lag bestående av en coach, syv spillere og to analytikere.

Paris Sant-Germain er ikke den første fotballklubben som satser på e-sport, men ansettelsen av «YellowStar» og oppkjøpet av Team Humas plass i Challenger Series tyder på at dette er en av de største satsingene vi har sett av lignende klubber.

Siste fra forsiden