Endelig klart for Home

Virtuell verden fra Sony

I morgen starter den åpne betaen for Sonys nettjeneste Home.

Sonys Home-tjenesten har vært under utvikling svært lenge nå, og har vært rammet av flere forsinkelser og usikkerhet om når den skulle lanseres. Tidligere i år ble det garantert at Home skulle lanseres før året er omme, og nå er det endelig klart for den åpne betaen.

Noen eksempler på figurer du kan lage.

Har du en Playstation 3 koblet til nettet kan du fra i morgen laste ned tjenesten helt gratis, og Sony har tidligere lovet at den skal forbli gratis å laste ned og bruke, selv om enkelte funksjoner kommer til å koste penger.

Home er en virtuell verden hvor du kan vandre rundt og møte kjentfolk og fremmede. Du lager deg et digitalt motstykke og får et område du kan innrede etter eget ønske. Home byr på flere forskjellige tjenester, og du kan blant annet se filmklipp, delta på spesielle arrangement eller finne folk å spille med.

Sony har skaffet seg flere samarbeidspartnere som tilbyr forskjellige tjenester, og det planlegges blant annet egne områder dedikert til spill. I disse kan entusiaster møtes for å diskutere yndlingsspillene sine og få fersk informasjon om dem i omgivelser basert på spillene. Vi kan vente oss områder inspirert av blant annet Warhawk, Uncharted: Drake's Fortune og SOCOM, men ved betalansering skal det kun være området for Far Cry 2 som er åpent.

Utover samarbeid med andre spillselskaper har Sony også alliert seg med både filmselskaper, klesprodusenter og leskedrikkfabrikanter. Produkter som Red Bull får egne områder hvor du kan slå av en prat med andre koffeinavhengige, og Paramount Pictures åpner et eget Watchmen-område for å promotere den nye storfilmen.

Vi kommer snart med en grundigere presentasjon av Home.

Siste fra forsiden