Er det egentlig så gøy å utforske grotter fulle av monstre?

Darkest Dungeon fokuserer på spillheltenes stadig sviktende psyke.

Han skulle blitt hjemme.
Red Hook Studios

I rollespill flest labber vi rundt i grotter og fangehull fulle av levende skjeletter og det som verre er, uten å noensinne tenke på den stakkars avataren vår og hvordan han eller hun opplever det å stå ansikt til ansikt med ufyselige skapninger i kalde, mørke og svært ugjestmilde omgivelser.

Panikk i mørket

Darkest Dungeon er annerledes. I dette rollespillet leder du en gruppe personer som ikke nødvendigvis er perfekte, uredde monsterjegere. I starten er de modige og overbevist om at de skal overleve, men når kameraten får hodet sitt hugd av og monstrene presser på fra alle kanter er det slett ikke sikkert de klarer å beholde roen.

Alt som skjer i grottene påvirker eventyrerne dine. De blir stresset og paranoide, utvikler fobier og både rasjonell og irrasjonell frykt. Men de kan også preges av medgang og positive hendelser, og hvordan de forholder seg til det de opplever er avhengig av hvem de er og hva som har skjedd tidligere. Dessuten er det ikke alle som kommer like godt overens med hverandre.

Ta det med ro mann, det har ikke øyne! (bilde: Red Hook Games).

Ut i lyset igjen

Heldigvis er det mulig å ta turen tilbake til den nærmeste landsbyen for å lade batteriene etter eventyrene. Underveis vil denne utvikle seg, etter som du forhåpentligvis bringer stadig flere skatter tilbake fra det mørke dypet. Dette gir deg tilgang på nye heltefigurer og andre bonuser.

Du ser verden fra siden, samtidig som du kan følge med på et penn-og-papir-inspirert oversiktskart. Spillet skilter med turbasert kamp, en mørk og håndtegnet grafikkstil og massevis av hemmeligheter.

Lanseringen skal etter planen finne sted tidlig neste år, blant annet via Steam. Spillet er i ferd med å gjennomføre en folkefinansieringskampanje på nettstedet Kickstarter, hvor det sannsynligvis har nådd målet innen denne artikkelen har blitt ferdigstilt for publisering.

Om du liker rollespill med taktisk kamp, og helst vil fokusere på spill som er tilgjengelige nå, kan du ta en titt på januartrioen Blackguards, The Banner Saga og Might & Magic X.

Siste fra forsiden