Heroic - Counter-Strike

ESIC frikjenner Heroic etter måneder med anklager om juks

Fjorårets trenerskandale har preget store deler av Counter-Strike-miljøet.

Avbildet fra venstre, «b0RUP», «stavn», «cadiaN», «niko» og «TeSeS» får ingen straff etter jukseanklager.
Heroic/Omaken

I en pressemelding publisert mandag morgen forteller ESIC at etterforskningen rundt det norsk-eide Counter-Strike-laget Heroic er konkludert, og at ingen av de aktuelle spillerne vil bli betydelig straffet. I en YouTube-video publisert av Heroic tirsdag ettermiddag forteller flere av de aktuelle spillerne om sin side av historien for første gang siden anklagene virkelig begynte å rulle inn tidligere i år.

Casper «cadiaN» Møller og Martin «stavn» Lund er lettet over at saken er konkludert etter måneder med anklager og etterforskning.
YouTube/Heroic - «Our Story»

Heroic sitt Counter-Strike-lag har det siste året fått mye oppmerksomhet i kjølvannet av trenerskandalen mot slutten av 2020. En feil i spillet som førte til at trenere under visse omstendigheter kunne få en urettferdig fordel førte til at nærmere 40 trenere ble utesteng, blant dem var tidligere Heroic-trener Nicolai «HUNDEN» Petersen. Han ble straffet med en åtte måneder lang utestengelse. Den utestengte treneren ble umiddelbart fjernet fra trenerrollen som følge av skandalen, men ble værende som analytiker i klubben under utestengelsen, før han i midten av 2021 vendte tilbake som fulltidstrener.

LES OGSÅ: «Noobwork» og Omaken kjøper et av verdens beste CS:GO-lag

Mer drama

Kun noen måneder etter Petersens utestengelse ble opphevet, og diskusjonene rundt skandalen hadde begynt å gi seg, oppstod en ny konflikt mellom treneren og klubben. Petersen, som hadde vært en del av Heroic over en 15 måneder lang periode, ønsket ikke signere ny kontrakt med klubben til fordel for å utforske nye muligheter.

Kort tid etter avgjørelsen om å ikke fortsette i Heroic, kom det bekymringer fra flere spillere som mente Petersen hadde delt høyst hemmelige strategi-dokumenter med konkurrende lag. Da bevisene kom på bordet, og Petersen nok en gang stod med ryggen mot veggen, kom den tidligere treneren med den sjokkerende uttalelsen om at han satt på bevis som tydet på at Heroic-spillerne var medskyldige i trenerskandalen som hadde foregått året før.

Casper «cadiaN» Møller tar til tårer da han forteller om påvirkningen hatet fra miljøet har hatt på de uskyldige Heroic-spillerne.
YouTube/Heroic - «Our Story»

Heroic, som i det øyeblikket var blant verdens beste, stod i fare for å få samtlige spillere utestengt dersom beviset Petersen mente han hadde skulle blitt akseptert av ESIC. Uttalelser om at både nåværende og tidligere Heroic-spillere bevisst hadde hjulpet Petersen med å bruke trener-buggen gjorde deler av Counter-Strike-miljøet rasende.

Ventende på ESIC sin dom hadde ikke Heroic-spillerne annet valg enn å ta i mot hetsen og vente på den konkluderende avgjørelsen. Mandag morgen kunne Heroic ta et velfortjent pust i bakken da ESIC kunne bekrefte at saken var konkludert og at spillerne var uskyldige.

Siste fra forsiden