E-SPORT: Ny Counter-Strike-liga med over 7,5 millioner kroner i potten
E-sport
(Bilde: Helena Kristiansson/ESL)

ESL ESEA / Counter-Strike: Global Offensive

Ny Counter-Strike-liga med over 7,5 millioner kroner i potten

ESL og ESEA slår seg sammen og danner superliga som går over to sesonger.

Virtus.Pro stakk dermed av med seieren i den siste versjonen av ESEA Invite som nå blir erstattet av den nye ligaen.
Virtus.Pro stakk dermed av med seieren i den siste versjonen av ESEA Invite som nå blir erstattet av den nye ligaen. Bilde: HLTV

Tirsdag ettermiddag annonserte ESL og ESEA en samarbeidsliga med over 7,5 millioner kroner i premiepotten. Denne premiepotten blir distribuert over to sesonger hvor 24 lag er med å kjemper om biter fra denne enorme kaka. Tolv av disse lagene kommer fra Europa, mens tolv kommer i fra Nord-Amerika.

Ligaen starter allerede førstkommende mandag, og vil bli spilt ukentlig. ESEA tar seg av alle kamper som spilles i ligaspillet på nett, mens ESL styrer sluttspillfinalene som vil bli spilt i ESL sine arenaer i Köln og Los Angeles. Lagene som er invitert er fortsatt ikke publisert.

ESEA har også annonsert at til slutt vil de beste lagene både fra Nord-Amerika og Europa møtes i et globalt finalesluttspill. 

Inviterte lag

Vinnerne av ESL One Katowice, Fnatic, blir nok å finne i den nye ligaen.
Vinnerne av ESL One Katowice, Fnatic blir nok å finne i den nye ligaen. Bilde: Patrick Strack/ESL

Lagene som skal delta i ligaen vil bli invitert. Ligaen erstatter den tidligere velspilte ESEA Invite. Hver sesong vil foregå over flere måneder, slik at andre turneringer har tid til å kjøres i mellom. Ralf Reichert fra ESL sier følgende om ligaen.

– ESL startet med Counter-Strike for mer en 15 år siden. Mange år senere er vi veldig begeistret over at vi er i en posisjon hvor vi kan ta spillet til nye høyder med den første Counter-Strike-ligaen som har en premiepott på mer enn 3,5 millioner kroner per sesong i samarbeid med ESEA. 

Selv om dette er uten tvil den største premiepotten som det noen sinne har blitt spilt om i Counter-Strike, lover både ESL og ESEA at fremtidige utgaver av ligaen vil ha enda større premiepott i et forsøk på å styrke Counter-Strike som e-sport.

– ESEA er en arena der profesjonelle spiller, og det har vært slik i over et tiår, kombinert med vår ligaekspertise, over 7,5 millioner kroner og ESL sin eksepsjonelle produksjonskvalitet representerer dette en enorm milepæl for alle som elsker Counter-Strike sier Eric Thunberg som er CEO i ESEA.

ESL og ESEA ønsker å bygge denne ligaen rundt alle storturneringene som arrangeres både av ESL og DreamHack med offisiell hjelp fra Valve.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen