E-SPORT: Ny Counter-Strike-liga med over 7,5 millioner kroner i potten

E-sport ESL ESEA / Counter-Strike: Global Offensive

(Bilde: Helena Kristiansson/ESL)

Ny Counter-Strike-liga med over 7,5 millioner kroner i potten

ESL og ESEA slår seg sammen og danner superliga som går over to sesonger.

Virtus.Pro stakk dermed av med seieren i den siste versjonen av ESEA Invite som nå blir erstattet av den nye ligaen.
Virtus.Pro stakk dermed av med seieren i den siste versjonen av ESEA Invite som nå blir erstattet av den nye ligaen. Bilde: HLTV

Tirsdag ettermiddag annonserte ESL og ESEA en samarbeidsliga med over 7,5 millioner kroner i premiepotten. Denne premiepotten blir distribuert over to sesonger hvor 24 lag er med å kjemper om biter fra denne enorme kaka. Tolv av disse lagene kommer fra Europa, mens tolv kommer i fra Nord-Amerika.

Ligaen starter allerede førstkommende mandag, og vil bli spilt ukentlig. ESEA tar seg av alle kamper som spilles i ligaspillet på nett, mens ESL styrer sluttspillfinalene som vil bli spilt i ESL sine arenaer i Köln og Los Angeles. Lagene som er invitert er fortsatt ikke publisert.

ESEA har også annonsert at til slutt vil de beste lagene både fra Nord-Amerika og Europa møtes i et globalt finalesluttspill. 

Inviterte lag

Vinnerne av ESL One Katowice, Fnatic, blir nok å finne i den nye ligaen.
Vinnerne av ESL One Katowice, Fnatic blir nok å finne i den nye ligaen. Bilde: Patrick Strack/ESL

Lagene som skal delta i ligaen vil bli invitert. Ligaen erstatter den tidligere velspilte ESEA Invite. Hver sesong vil foregå over flere måneder, slik at andre turneringer har tid til å kjøres i mellom. Ralf Reichert fra ESL sier følgende om ligaen.

– ESL startet med Counter-Strike for mer en 15 år siden. Mange år senere er vi veldig begeistret over at vi er i en posisjon hvor vi kan ta spillet til nye høyder med den første Counter-Strike-ligaen som har en premiepott på mer enn 3,5 millioner kroner per sesong i samarbeid med ESEA. 

Selv om dette er uten tvil den største premiepotten som det noen sinne har blitt spilt om i Counter-Strike, lover både ESL og ESEA at fremtidige utgaver av ligaen vil ha enda større premiepott i et forsøk på å styrke Counter-Strike som e-sport.

– ESEA er en arena der profesjonelle spiller, og det har vært slik i over et tiår, kombinert med vår ligaekspertise, over 7,5 millioner kroner og ESL sin eksepsjonelle produksjonskvalitet representerer dette en enorm milepæl for alle som elsker Counter-Strike sier Eric Thunberg som er CEO i ESEA.

ESL og ESEA ønsker å bygge denne ligaen rundt alle storturneringene som arrangeres både av ESL og DreamHack med offisiell hjelp fra Valve.

Kommentarer (0)

Black Week

onsdag

Følg salget på Gamer.no

Vi har oversikten over alle de beste gaming-tilbudene under hele Black Week og Black Friday.

Se alle tilbudene

Forsiden akkurat nå

Til toppen