Metroid Prime Remastered

Etter år med rykter er Metroid Prime ute til Nintendo Switch nå

Plutselig!

I flere år nå har det svirret rykter om at Nintendo har hatt planer om å slippe oppussede versjoner av Metroid Prime-spillene. Onsdag kveld fikk vi vite at det første spillet i trilogien nå er pusset opp – og er her allerede.

Metroid Prime Remastered slippes på Nintendo eShop natt til torsdag, og får en egen fysisk versjon 22. februar.

En trailer ser du over.

Nye kontrollmuligheter

Den oppussede versjonen har støtte for flere forskjellige kontrollmåter: en som er lik den spillet hadde ved lansering på GameCube i 2003, samt en ny variant der man bruker begge analogstikkene på Switch-kontrollerne – med andre ord noe som minner mer om det vi er vant til i moderne skytespill.

I tillegg ser vi at grafikken er pusset litt på, og har støtte for bredskjerm – noe som kun var tilgjengelig på versjonen som ble sluppet til Nintendo Wii tidligere.

Nintendo ga ingen indikator på om de har planer om å pusse opp de to oppfølgerne til Metroid Prime.

Metroid Prime ble hyllet da det ble sluppet her i Europa i 2003. Vi i Gamer.no hadde faktisk en anmeldelse av spillet den gang, og ga det toppscore.

– Om det skulle være noen tvil er det bare å konstatere at Metroid Prime slår an på stort sett hvert eneste punkt. Det er et sammensurie av opplevelser og grafisk ekstravaganza som kommer til å gi deg seriøse smilerynker skulle du spille det over lengre tid. Akkurat nå er Metroid Prime kongen på haugen i GameCube-verden, og krever all den oppmerksomheten vi kan gi det. Og litt til, skrev vi om spillet for 20 år siden.

Det nyeste innslaget i Metroid-serien kom for et par år siden, og ble da også hyllet av oss. Les vår anmeldelse av Metroid Dread »

Siste fra forsiden