Europeisk PS3-pris klar?

I følge Gamasutra, har sjefen for Sony Computer Entertainment i Frankrike røpet hvor mye PS3 vil komme til å koste franske kjøpere.

I et radiointervju med Europe 1, skal den franske SCE-sjefen George Fornay ha røpet at PlayStation 3 kommer til å koste mellom 500 og 600 Euro (altså mellom cirka 3940 og 4730 kroner) når den lanseres i november. Dette forteller nettstedet Gamasutra, som er en respektert kilde på informasjon fra spillindustrien.

Fornay skal videre ha forsvart prisen ved å peke på Blu-Ray og HDTV-funksjonaliteten til konsollen. Sammenlignet med andre medieavspillere med slik funksjonalitet, vil PlayStation 3 være relativt billig. Om informasjonen er korrekt, er det imidlertid likevel helt klart at PS3 blir den dyreste av de tre store konsollene (Xbox 360, PS3 og Revolution), noe flere Sony-topper også har hintet om tidligere.

Fornay snakket kun om den franske prisen, men det er usannsynlig at prisen i andre europeiske land vil være svært annerledes. Uansett må vi nok vente litt til før vi får offisiell informasjon om hvor mye europeere generelt (og nordmenn spesielt) må ut med for å skaffe seg en PlayStation 3. Vi vet heller ikke om systemet vil selges i flere varianter, slik situasjonen er med Xbox 360.

Det er forventet at Sony vil svare på noen av disse spørsmålene i sin pressekonferanse før E3. Denne finner sted 9. mai, i englenes og heteslagenes hjemby, Los Angeles.

Siste fra forsiden