EverQuest til PlayStation 2

Sonys stand på E3 var egentlig "off limits" i år, da kun de som hadde ordnet avtaler på forhånd kom inn. Dette hadde vi fullstendig glemt å gjøre, dessverre. Etter å ha utøvet noen "How' you doin'"-replikker på resepsjonsdamen, ble jeg likevel sluppet inn i det aller helligste.

Her viste Sony frem Lords of EverQuest, som er et kommende strategispill basert på lisensen deres, onlinespillet PlanetSide, EverQuest 2 (som for øvrig ser grensesprengende lekker ut!), samt PlayStation 2-spillet EverQuest Online Adventures. Sistnevnte er et massivt onlinespill som støtter opp til 3000 mennesker per server, akkurat som i PC-versjonen, men som foreløpig kun er lansert i USA og Kanada.

- Jeg kan fortelle deg når det kommer til Europa. Vi forventer å starte opp BETA-perioden denne sommeren, for så å lansere det i september, forteller assistant producer Todd Carson.

Dermed er det lagt til rette for stor onlinemoro for det europeiske markedet. EverQuest Online Adventures er i bunn og grunn det samme som PC-versjonen. Spillet finner likevel sted omtrent 500 år før, og verden ser svært annerledes ut. Hovedkontinentet heter Tunaria, og byer står annerledes stilt opp mot faksjoner. Du trenger en nettverksadapter til PlayStation 2-maskinen din, samt bredbåndslinje. Har du dette, er det bare å sette i gang. Som alltid anbefaler vi tastatur, da det gjør hele kommunikasjonsopplevelsen lettere. Spillet handler hovedsakelig om å eventyre med andre mennesker fra overalt på kloden. Du utvikler karakteren din ved å kjempe mot statid større monstre, du skaffer deg nye gjenstander slik som våpen og rustninger, og så videre. Du reiser rundt og ser på den enorme verdenen, noe som kan gjøres til fots om du ønsker det. Det finnes også et teleport-system, naturligvis, for å gjøre reisingen lettere.

I disse dager holder selskapet på å lansere en ekspansjon på det amerikanske markedet, kalt Frontiers. Dette vil trolig bli lansert samtidig som den vanlige versjonen i Europa, men det er også mulig de vil bli kombinert.

Siste fra forsiden