Sniktitt

Fable 3

Bli kongen av Albion

Peter Molyneux fortalte om tyranner og monarker på dagens pressekonferanse.

Peter Molyneux innledet dagens pressekonferanse på humoristisk vis, og fortalte pressen at han fortsatt er grådig, og at de derfor hadde litt å avsløre.

Heldigvis ser det slett ikke ut som om neste utgave av rollespillserien Fable er noen melking av trofaste spillere. Tvert imot virker Fable 3 å bli en ganske ny og annerledes opplevelse. Men så har heller aldri Molyneux vært kjent for å være beskjeden:

– Vi vil at folk skal forvente det uventede. Vi vil være modige med å legge til nye spillmekaniker, og sette spørsmålstegn ved grunnsteinene i spill. Noe er fundamentalt galt med rollespill som Fable, men jeg skal ikke fortelle dere hva det er, uttalte Molyneux.

Prinsessen og hele kongeriket

I Fable 3 vil man starte som sønnen eller datteren til personen man spilte i Fable 2. Så om man har et lagret spill fra tidligere vil rollefiguren arve visse trekk fra din forrige figur. Første halvdel av spillet handler ifølge Molyneux om veien til makt over hele Albion. Landet er under ledelse av en tyrann, og det er din jobb å få i gang en revolusjon. Det gjør du ved å skaffe deg støttespillere, bli likt av folket eller danne allianser på tvers av grupperinger.

På veien til å bli konge eller dronning vil du måtte komme med en slags valgløfter, som forteller hva du skal endre i Albion om du kommer til makten. Det unike her, om vi skal tro Molyneux, er at man i andre halvdel av spillet må bestemme seg for hvilke løfter man faktisk skal holde. Man kan bli en ny tyrann om man ønsker, og valgene vil påvirke hele kongeriket.

– Politikere ser ut til å bli eldre når de kommer til makten. Ta Barack Obama, for eksempel: Han ser ikke fullt så frisk ut nå som han gjorde før, uttalte Peter Molyneux for å illustrere hva som vil skje når man blir enehersker over Albion.

Makten kan man blant annet bruke til å bestemme hva penger skal brukes til, og hvor ting skal bli bedre. Om du velger å bruke alle pengene dine på deg selv, må det nødvendigvis gå ut over noen andre:

– Vi kommer til å gjøre mye av det som vi kaller "dynamiske regioner". Hvis du setter opp skattene vil du se en forandring. Hvis du bruker mer penger på slottet ditt, blir ektefellen din fornøyd, men de fattige blir kanskje fattigere, sa Molyneux.

Nye spillmekanikker

Molyneux brukte faktisk opp hele pressekonferansen til Microsoft, og ingenting annet ble vist. Det ga ham derimot god tid til å fortelle i detalj om et nytt berøringssystem som han er tydelig stolt av.

I tidligere Fable-spill har man gjerne gjort mange handlinger ved at det kom opp en melding på skjermen som ba deg om å trykke på A-knappen. Det ønsker han å forandre på. I Fable 3 skal det være mulig å gjøre fysiske handlinger manuelt. Man skal kunne ta folk i hånden, klemme dem, dra dem med seg, og mer til, og etter alt å dømme mye mer dynamisk enn tidligere.

Les også
En cybernetisk superninja er født

I tillegg vil spillet ha noe kalt et Judgement-system, som innebærer at man som monark må dømme innbyggere som anklages for noe. Som eksempel brukte Molyneux en tenkt situasjon om en ung dame som hadde stjålet mat fra en kjøpmann. Kjøpmannen ville da ha fremlagt saken for deg, og krevd at du satte et eksempel med den unge damen, som en avskrekkelse overfor andre. Den unge damen på sin side ville gjerne fortalt hvor fattig hun var, og at hun og familien ville sulte ihjel om hun ikke hadde stjålet et brød.

Deretter blir det opp til deg å komme med en avgjørelse eller undersøke saken ytterligere. Molyneux fortalte at det ville være mulig å enten gi jenta en håndfull gull til å leve av, eller kaste henne i fangehullet. Eventuelt kan du la være å gjøre noe som helst.

Vi fikk også se at Albion har forandret seg. Bowerstone har vokst, og verdenen er blitt mer industriell og mørkere enn tidligere, tydelig påvirket av den regjerende tyrannen. Vi vet ikke mye om hva det innebærer, men Lionhead-overhodet Molyneux kunne avsløre at Albion ikke vil være det eneste riket i Fable 3, det vil være et land som er del av en større verden.

Konklusjon

Vi har ennå ikke fått se Fable 3 i aksjon, så bildet dannes for det meste ut fra Molyneux' alltid like fargerike forklaringer. Det skorter i hvert fall ikke på ambisjoner fra Lionhead. Vi får bare håpe at de klarer å levere. Et rollespill der man har reell makt over alle rundt seg, er et annerledes, friskt konsept, og en friere kontroll over fysiske handlingen kan bli veldig interessant. Vi følger spent med på fortsettelsen.

Fable 3 kommer sent i 2010, bare til Xbox 360.

Siste fra forsiden