Counter-Strike: GO / FACEIT Pro League

FACEIT lanserer ny Counter-Strike-liga

Skal gi europeiske toppspillere et bedre alternativ til matchmaking.

Wiktor «TaZ» Wojtas er veldig begeistret med FACEITs nye liga.
Helena Kristiansson/ESL

Den britiske organisasjonen FACEIT har lansert en ny liga i Counter-Strike: Global Offensive ved navn FACEIT Pro League (FPL). Denne vil basere seg på et matchmaking-system liknende det man finner innebygd i spillklienten, hvor et utvalg av Europas beste spillere kan konkurrere mot hverandre i varierende mikslag om en månedlig pengepremie på over 160 000 kroner.

Offentlig spillmiljø på høyeste ferdighetsnivå

FACEITs visepresident for arrangementer, Roald van Buuren, skrev følgende i en Reddit-post om den nye ligaen:

– I løpet av de siste ukene har vi blitt kontaktet av en rekke profesjonelle spillere som ville diskutere muligheten for å lage et nytt ligasystem. Målet med ligaen er å tilby et offentlig spillmiljø på det høyeste ferdighetsnivået, og å gi samfunnet muligheten til å se ukonvensjonelle kamper med mikslag sammensatt av de beste europeiske Counter-Strike: GO-spillerne.

FACEIT har arrangert Counter-Strike-turneringer siden 2013. Den seneste ligafinalen ble spilt under DreamHack Open Valencia i juli.

Samtidig som FPL vil tilby et nytt ligasystem for Europas toppspillere, legger van Buuren til at det også tilrettelegges for å la yngre spillere kjempe seg til toppen.

– For å opprettholde tilstrømningen av unge, ferske spillere kan andre spillere kvalifisere seg gjennom FACEITs ligasystem; hver måned vil de 60 beste spillerne i FACEIT Master League kvalifisere til en fem dagers kvalifisering hvor de fem beste spillerne gis tilgang til FPL.

Lanseringen av den nye ligaen har blitt møtt av mange positive tilbakemeldinger fra det profesjonelle Counter-Strikemiljøet, blant andre Virtus.pros Wiktor «TaZ» Wojtas som kom med følgende uttalelse i samme Reddit-post:

– Jeg er veldig glad for å se at prosjektet endelig har blitt noe av. Vi vet alle hvor enkelt det er å spille i FACEIT, bare logg inn på nettsiden og du er klar. Det er for tiden stor interesse for strømmer fra toppspillere, og med FPL tilgjengelig kan vi vise kamper med de beste spillerne hver dag. Pengepremien vil gjøre kampene mye mer interessante, fordi du vil kunne se mer lærerikt innhold og spillere som gjør sitt beste for å vinne. Det siste, som jeg vil nyte mest, er å spille med alle de syke, unge talentene. Nok et steg for internasjonale lag.

– Vil hjelpe Counter-Strike-samfunnet som en helhet

Ruben «RUBINO» Villarroel er positiv til den nye FACEIT-ligaen.

LGB eSports' Ruben «RUBINO» Villarroel tror også at den nye ligaen vil være et godt tilskudd både for spillere og tilskuere.

– Jeg synes det er kjempekult, og det vil nok hjelpe Counter-Strike-samfunnet som en helhet veldig mye. Alle kommer nå til å ta det veldig seriøst for å få sjansen til å kvalifisere seg og tjene penger, sier han til Gamer.no.

– Penger hjelper jo en del på at folk skal ta det seriøst, uansett hvor dumt det høres ut. Jeg tror også det vil hjelpe de som ser etter hvordan de skal bli bedre, da jeg tror flere og flere profesjonelle spillere som egentlig aldri har strømmet så mye kommer til å gjøre det nå nettopp på grunn av FACEIT-ligaen.

Les også
LGB stakk av med seieren i Altiboxligaen

Ikke alle er overbevist

Det er likevel ikke alle som er sikre på hvorvidt den nye FACEIT-ligaen vil bli en suksess. Organisasjonen utestenger over tusen spillere for juks hver måned, og Temp.nos Anders «aNdz» Kjær er skeptisk til FPLs popularitet.

– Jeg vet ikke helt hvordan det kommer til å funke i realiteten, det er altfor mange FACEIT-helter og juksere på den nettsiden. Det er et kult konsept, men jeg har ikke trua på at det slår an skikkelig, sier han til Gamer.no.

Kjær er også usikker på om den nye ligaen kommer til å være en langvarig suksess.

– For å lykkes må ligaen ha gode nok premier så gode spillere faktisk ser nytten av å spille der. De er på god vei, men slike ting pleier å variere veldig i aktivitet. Det blir spennende å se om de klarer å holde aktiviteten oppe over tid.

Siste fra forsiden