Sluttspillet i Telenorligaen - League of Legends

Fact Revolution valset over Nyx i League of Legends-finalen

To raske runder sikret Fact Revolution seriemesterskapet.

Fact Revolution vinner høstsesongen av Telenorligaen.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

SLIK ENDTE TELENORLIGAEN I LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

1. plass: Fact Revolution (30 000 kroner)
2. plass: Nyx (18 000 kroner)
3./4. plass: Riddle (6 000 kroner)
3./4. plass: nDurance (6 000 kroner)

Søndag skulle League of Legends-finalen avgjøres på SpillExpo i Lillestrøm. Forhåndsfavoritten Fact Revolution møtte overraskelseslaget Nyx Esports.

Kampen ble aldri spennende, og Fact tok grep om kampen umiddelbart. Etter to relativt raske runder kunne laget løfte trofeet foran publikum i arenaen.

– Vi er bedre over hele kartet individuelt sett

DISSE SPILLER FOR FACT REVOLUTION

Vis mer

Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (Marksman)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Jungle-spiller i Fact Revolution, Anders «Sharp» Lilleengen var naturligvis strålende fornøyd med å sikre seriemesterskapet.

– Seieren føles utrolig godt, særlig siden vi spiller med nesten de samme spillerne, bare under enn annen organisasjon, som tapte forrige finale. Tre av oss har aldri vunnet Telenorligaen før.

Anders «Sharp» Lilleengen og Fact Revolution gjorde rent bord mot Nyx
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Fact Revolution var suverene i seriespillet. Lilleengen stiller seg likevel positiv til at ligaen utvikles. Han trekker frem lagspill som en viktig faktor og ikke bare individuelle ferdigheter.

– Lag som Riddle og Nyx trener veldig mye og mot andre lag. Vi gjør ikke det. Selv om spillerne ikke er like gode individuelt, så løftes nivået gjennom å spille sammen. nDurance var en rekke av gode spillere som ble satt sammen, men når de ikke spiller ordentlig, taper de mot antatt dårligere motstand. Når Nyx spiller sammen slår de lag som på papiret er bedre enn dem individuelt.

– Ble dere overrasket over at det var Nyx dere skulle møte i finalen her?

– Jeg forventet nDurance siden jeg kjenner spillerne ganske godt. Det var derfor veldig overraskende at Nyx vant over dem.

Fact Revolution dominerte hele finaleserien. På spørsmål om laget bare hadde flyten eller om de virkelig er så mye bedre enn Nyx svarer Lilleengen følgende:

– Vi er bedre over hele kartet individuelt sett. Selv om vi ikke har trent sammen, kjenner jeg og har spilt med lagkameratene mine i flere år hvor vi har spilt seriøst i Telenorligaen og på andre arrangementer. Siden vi er gode kamerater blir kommunikasjonen, kritikken og ideene til hva vi kan gjøre annerledes fremmet bedre.

Les også
Eseriens første lag til sluttspillet er klart

Fact Revolution er i følge Lilleengen kun med i Telenorligaen. Selv leter de individuelt etter tilbud andre steder enn i Norge.

– Laget her er bare til for Telenorligaen. Ellers ser både jeg og «Tivity» på muligheter utenfor Norge. For øyeblikket spiller vi i en liga på Balkan og andre spillere har fått tilbud fra lag i England. Som lag ser vi ikke utenfor Norge, men spillerne individuelt gjør det. Vi er et lag neste år. Jeg er litt usikker på om Top Lane-spilleren vår, Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold er med videre, med du ser i hvertfall fire av fem spillere neste sesong. Han var litt ferdig med tanke på utdannelse og lignende. Vi fire blir med enten det er i Fact Revolution eller en annen klubb, avslutter Lilleengen smilende.

Ønsker å fortsette satsningen

DISSE SPILLER FOR NYX

Vis mer

Benjamin «sirquacksal0t» Peattie (Top)
Ryan «RnS» Scotcher (Jungle)
Alexander «HawhawNeverlucky» Fedde (Mid)
Kevin «Slomklow» Nguyen (Marksman)
Cem «Salty Melon» Soyer (Support)

Benjamin «sirquacksal0t» Peattie var naturligvis skuffet etter tapet for Fact Revolution. Peattie forklarer tapet med noen uheldigheter i forberedelsene og i karakterutvelgelsen.

– I første runden gikk det dårlig i karakterutvelgelsen. Vi fikk tre like karakterer som Fact Revolution dro nytte av. I andre runde gitt utvelgelsen langt bedre, men så ble vi overrasket over den ene karakteren de plukket. En ting som også forhindret oss, var at vi ikke fikk øve på den versjonen som skulle brukes i sluttspillet. En uke uten trening gjør det litt verre.

Nyx rykket opp fra 2. divisjon i forkant av sesongen og Peattie er likevel fornøyd med sesongen. Peattie forteller at laget ønsker å fortsette prosjektet.

– Vi har egentlig ikke tenkt så mye på veien videre, men vi er ikke misfornøyd og jeg tenker vi vil holde oss sammen. Vi har lyst å satse videre.

Siste fra forsiden