Fallout 4s modderverktøy er tilgjengelig på PC nå

Bethesda holder en åpen betatest i forkant av verktøyets endelige lansering.

Bethesda

Bethesda har sparket i gang en åpen betatest for Fallout 4s offisielle modderverktøy, samt et nytt system som gjør det lettere å ta i bruk spillerskapte modifikasjoner.

Betaen er tilgjengelig for alle som eier spillet på PC, mens Xbox One- og PlayStation 4-spillere må vente til henholdsvis mai og juni før de får modifisere spillopplevelsen.

For å få tilgang på betaen gjør du følgende:

  • Logg deg inn på Steam
  • Høyreklikk på Fallout 4 i spillbiblioteket ditt
  • Trykk på «Egenskaper» eller «Properties»
  • Trykk på «Betaer» eller «Betas»
  • I rullegardinmenyen velger du «beta»
  • Vent noen minutter mens oppdateringen lastes ned
  • Når dette er gjort vil Fallout 4 vises som Fallout 4 [Beta] i spillbiblioteket

Fallout 4 i spillernes hender

Se traileren for Fallout 4s modderverktøy. (Video: Bethesda)

Med oppdateringen introduseres en ny søkefunksjon i spillets hovedmeny, som lar deg bla gjennom Fallout 4s spillerskapte modifikasjoner. Herfra kan du laste ned og installere de modifikasjonene du har lyst til å prøve, uten å måtte hoppe ut og inn av spillet.

Dersom du vil lage dine egne «mods» må du i tillegg laste ned selve Creation Kit-verktøyet, det samme verktøyet som Bethesda brukte for å lage Fallout 4. Med dette kan du forme og omskape absolutt alt som finnes i spillet, fra figurer og dialoger til oppdrag og omgivelser:

– Livet til Fallout 4 i deres hender vil ta oss alle med til steder vi ikke kunne ha forestilt oss, og vi gleder oss til å gjøre det sammen, fortalte spillsjef Todd Howard i en video Bethesda lanserte ved siden av betaen – som du kan se ovenfor.

Ifølge utvikleren er det fortsatt mye jobb som gjenstår før konsollversjonene får støtte for modifikasjoner, men planen skal være å lansere funksjonen på Xbox One i mai og deretter på PlayStation 4 i juni.

Mangelen på modderverktøyet har ikke vært noen stor hindring.
Kreative spillere har allerede skapt flere spennende modifikasjoner »

Siste fra forsiden