Fan snublet over kildekoden til StarCraft – belønnes av Blizzard

khemist49

Etter hvert som spillhistorien blir eldre, øker sjansen for å snuble over noen sjeldne godbiter. Kotaku melder at Reddit-bruker «Khemist49» fikk en slik opplevelse sist måned, da han kjøpte en boks med umerkede Blizzard-greier fra eBay sist måned. I boksen fant han til sin overraskelse en brenne-CD, merket «StarCraft Gold Master Source Code» – med andre ord, den endelige kildekoden til strategispillet StarCraft.

Ikke akkurat hverdagskost.
khemist49

Denne typen kildekode er ikke noe som vanligvis befinner seg ute på markedet, noe «Khemist49» var ganske obs på. Først tok han funnet med til Reddit, og der brukerne gav råd om hva han skulle gjøre med CD-en. Enkelte mente at han burde rippe innholdet på CD-en og legge det ut på internett – andre mente at han burde gi den fra seg.

Valget ble uansett tatt fra ham. Noen dager senere tok Blizzards advokater kontakt, og ba ham om å gi tilbake kildekoden, siden den inneholdt bransjehemmeligheter og selskapets immaterielle rettigheter. Etter å ha forhørt seg med Reddit igjen, bestemte han seg for å levere tilbake CD-en. Blizzard svarte på sin side med å sende over en versjon av Overwatch og et gavekort på om lag 2500 kroner til nettbutikken deres.

Får påspandert BlizzCon

Historien stopper likevel ikke der. Onsdag fortalte «Khemist49» i et nytt Reddit-innlegg at han hadde blitt ringt opp av Blizzard.

– Han ønsket å takke meg for å sende tilbake CD-en (som faktisk var stjålet). Så spurte han om jeg hadde hørt om BlizzCon. Jeg sa, «ja, selvfølgelig, men det er umulig for meg å dra dit. Jeg bor på østkysten av Nord-Amerika, og billettene forsvinner alltid med en gang.» Han sa «Vel, grunnen til at vi ringer er at vi ønsker å invitere deg til BlizzCon, og betale for alle utgifter. Og vi vil gjerne ta deg med ut på et par drinker», forteller han i innlegget.

I tillegg fikk han tilsendt en hel del annet Blizzard-stæsj – mus, tastatur, plysjfigurer, høretelefoner og den slags. Alt i alt virker «Khemist49» rimelig fornøyd med utfallet.

Lyst p ået gjensyn med StarCraft? Nylig gjorde Blizzard strategispillet og utvidelsespakken Brood War helt gratis. Dersom man sitter på en PC eller en Mac, kan man laste ned StarCraft fra deres nettsider. Gratisslippet kommer forut for den oppussede versjonen av StarCraft og Brood War som Blizzard skal slippe til PC og Mac en gang i sommer. Denne versjonen kalles bare StarCraft: Remastered.

Siste fra forsiden