FaZe vant Starladder StarSeries Season 3

FaZe Clan vant mot Astralis

Norske Håvard «rain» Nygaard var med på å skyve de dominerende danskene ned fra tronen.

FaZe stakk av med seieren i helgens storturnering.

DETTE VAR STARLADDER STARSERIES SEASON 3:

Vis mer

16-lags turnering med omlag 2,6 millioner i premiepotten. Gruppespillet ble spilt i Swiss-formatet, noe som betyr at man må vinne tre kamper for å gå videre, og at man ryker ut med tre tap.

Søndag kveld var det duket for finale i Starladder StarSeries Season 3 mellom heldanske Astralis, som har dominert den internasjonale Counter-Strike-scenen de siste månedene, og FaZe Clan, som har skrudd på turboen etter at bosniske Nikola «NiKo» Kovač ble med på laget. FaZe har også norske Håvard «rain» Nygaard i lagoppstillingen, og han er den eneste spilleren som har vært med siden prosjektet ble startet sommeren 2015.

Jevnt på første kart, overkjøring på andre

DETTE ER FAZE CLAN:

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Nikola «NiKo» Kovač
Finn «karrigan» Andersen
Aleksi «allu» Jalli
Fabien «kioShiMa» Fiey

Nordmannens lag hadde bekjempet G2 og HellRaisers på veien til finalen, mens de danske motstanderne hadde slått ut Natus Vincere og CLG. Begge lagene møttes sist i IEM Katowice, da også i finalen, og Astralis vant den kampen 3-1.

Kampen skulle spilles på Mirage, Nuke og Inferno. Mirage ble en meget jevn affære, og alle 30 rundene måtte til for å avgjøre en seierherre. Astralis stakk til slutt av med det og vant 16-14.

DETTE ER ASTRALIS:

Vis mer

Andreas «Xyp9x» Højsleth
Nicolai «dev1ce» Reedtz
Peter «dupreeh» Rothmann
Markus «Kjaerbye» Kjærbye
Lukas «gla1ve» Rossander

På andre kart, Nuke, var det aldri noen tvil. FaZe stakk tidlig fra danskene og ga seg ikke før det stod 11-4 etter første omgang. I andre omgang klarte Astralis kun å få med seg 2 runder før FaZe satte en stopper for det og vant kartet 16-6.

Overtidsdrama

Kampen måtte avgjøres på tredje og siste kart, Inferno, som har bydd på mange legendariske finalekamper tidligere i sitt lange liv, og sviktet heller ikke denne gangen. Etter at Astralis ledet 10-5 etter første omgang, klarte FaZe å karre til seg samme sifre i andre omgang, og kampen måtte avgjøres på overtid.

Håvard «rain» Nygaard og FaZe ser fremover mot flere turneringer.
Starladder

Astralis tok ledelsen 2-1 etter første omgang, men etter heroisk spill av FaZe på den antatt svakere terroristsiden vant de alle tre rundene, og stakk av med seieren 19-17 på siste kart, og vant hele turneringen. FaZe vinner omlag 1,1 millioner kroner med denne seieren, og kan kalle seg regjerende mester i Starladder StarSeries.

Norske Håvard «rain» Nygaard sa på Twitter like etter kampen at dette bare er starten.

Les også
– Motstanden er ikke noe særlig

Siste fra forsiden