«rain» og «RUBINO» kjempet i hver sin ende av tabellen

FaZe suverene – Dignitas fikk det tøft i årets ECS-sesong

– Planene våre er som alltid å gi 100% i både trening og kamp, forteller Ruben «RUBINO» Villarroel.

Håvard «rain» Nygaard (t.v.) og Ruben «RUBINO» Villarroel.
Starladder/HLTV/montasje Gamer.no

DISSE SPILLER FOR FAZE

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Finn «karrigan» Andersen
Aleksi «allu» Jalli
Nikola «NiKo» Kovač
Fabien «kioShiMa» Fiey
Robert «RobbaN» Dahlström (trener)

DISSE SPILLER FOR DIGNITAS

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Joakim «jkaem» Myrbostad
Jørgen «cromen» Robertsen
Ricardo «fox» Pacheco
Jesper «TENZKI» Plougmann
Morten «zEVES» Vollan (trener)

Årets ECS ble en spennende sesong sett med norske øyne. Håvard «rain» Nygaard og FaZe kvalifiserte seg til sluttspillet allerede etter 12 av 18 kamper. Da stod laget med imponerende 11 seire, og bare ett tap.

Laget endte til slutt med hele 14 triumfer på 18 kamper, og sikret dermed førsteplassen i årets sesong. Dette gir laget en ideell seeding inn mot finalen i London, som spilles 24. og 25 juni.

Trøblete sesong for Dignitas

For Dignitas sin del ble sesongen langt tøffere. Laget som nylig hentet inn tre nordiske spillere befant seg hele tiden på nedre del av tabellen, og kjempet med nebb og klør for å unngå omspillplass.

I siste runde skulle Dignitas opp mot franske EnVyUs. Laget kunne med seier og hjelp fra G2 unngå omspillplassen. Det ble derimot et bittert 2-0 tap mot franskmennene, og laget endte dermed sist i årets sesong. Dermed må laget gjøre seg verdig en plass neste sesong gjennom en omspillturnering som inkluderer fire lag.

For Dignitas sin del fortsetter ferden videre mot årets andre minor, hvor laget kjemper om en samlet premiepott på rundt 420 000 kroner, og en av tre plasser i kvalifiseringen til majoren i Krakow.

Ligger ikke på latsiden

Ruben «RUBINO» Villarroel og Dignitas er optimistisk med tanke på fremtiden.
Starladder

På tross av varierende resultater og liten tid sammen, føler Ruben «RUBINO» Villarroel seg optimistisk i forhold til tidligere.

– «Maikelele» og «pita» hadde ikke den spillestilen vi tenkte oss. Det er heller ingen god ide å ha to som er veldig god med AWP i et lag. Med «cromen» og «TENZKI» ble rollene litt enklere for alle sammen, noe som var et problem tidligere. Jeg tror vi spiller mye bedre nå enn tidligere, forteller Villarroel.

Laget har derimot ikke planer om noen form for bootcamp, siden Ricardo «fox» Pacheco nettopp har blitt far. Likevel vil ikke laget ligge på latsiden i følge Villarroel.

– Planene våre er som alltid å gi 100% i både trening og kamp, og gjøre oss klare både individuelt og taktisk avslutter Villarroel selvsikkert.

Les også
– De har samlet en rutinert gjeng som en kortsiktig løsning

Som kvalifisert til majoren, rettes nå blikket for FaZe mot ESL One Cologne 2017 hvor laget er en av 16 som skal ut i aksjon i turneringen som deler ut rundt 2,1 millioner kroner i totale premiepenger.

Siste fra forsiden