CS:GO - FBI

FBI etterforsker kampfiksing i CS:GO

Skal ha pågått i lang tid.

Valve

Kampfiksing har nok en gang dukket opp i e-sportverdenen. En større etterforsking skal være underveis i den nordamerikanske Counter-Strike-miljøet, der FBI nå har blitt koblet inn.

Som Kotaku melder ble etterforskingen nylig avslørt av Ian Smith, sjefen for integritetskommisjonen Esports Integrity Commission (ESIC).

I et intervju med YouTube-kanalen «slash32» forklarte Smith at saken omfatter en liten, men profilert gruppe med spillere. Disse skal i lengre tid ha vært involvert i kampfiksing, der de har mottatt bestikkelser for å tape kamper med vilje.

– Dette er hva jeg vil beskrive som klassisk kampfiksing. Spillere som får betalt av en tredjepart for å sørge for et bestemt utfall av kamper – fremfor at det er noe spillerne bare gjør på egenhånd – og det har pågått i lang tid og er mye mer organisert. Så til en viss grad jobber vi med politi og FBI, som nylig har opprettet en enhet som etterforsker tipping på sport, sa Smith.

Saken følger en lignende situasjon i Australia, der ESIC i januar fant 35 CS:GO-spillere skyldige i å ha veddet på egne kamper. Samtlige ble straffet med utestengelser på mellom 12 måneder og fem år, og ESIC etterforsker fortsatt om spillerne også var involvert i kampfiksing.

LES OGSÅ: Dota 2-lag utestengt på livstid for kampfiksing »

Siste fra forsiden