Fikk du med deg disse League of Legends-øyeblikkene i år?

Vi har samlet noen av de mest oppsiktsvekkende situasjonene fra sesong 3.

Konseptkunst fra League of Legends.

Det begynner å bli et par uker siden League of Legends fikk en ny verdensmester, og støvet har begynt å legge seg. Etter et langt år med League of Legends-turneringer i regi av utvikler Riot Games er det nå litt slumremodus mens vi venter på at sesong 4 av League Championship Series skal gå av stabelen på nyåret.

Det vi dog sitter igjen med etter et langt år med League of Legends-kamper på proffnivå er flust av seerverdige øyeblikk. En drøss av overraskende vendinger, enkeltprestasjoner og eminent lagspill ligger i LCS-arkivene.

Her har vi tatt frem fem av de øyeblikkene vi merket oss mest fra året som gikk.

Les også: Vår seerguide til League of Legends

Blodtørstige Alex Ich

«Alex Ich» tar av.

Russiske Alexey «Alex Ich» Ichetovkin har hatt et stjerneår som lagkaptein for Gambit Gaming. Sammen med resten av laget har han slått kraftig fra seg i LCS Sesong 3, og nå mest nylig i verdensmesterskapet. Som lagets mid-spiller, med fokus på assassin-helter, har han sørget for mange overraskende og imponerende spillopper.

Det er dog ett øyeblikk vi husker bedre enn andre fra Alex Ich. Under uke åtte av den europeiske vårligaen knuste Gambit Gaming motstanderlaget Evil Geniuses på både drap og gull. Seieren ble sementert i en siste lagkamp under et tårn, der resten av Gambit gjorde sitt for å hamre ned helsepoengene til motstanderne drastisk.

Helt til sist bykset Alex Ichs Kha’Zhix over veggen som skilte han og resten av spillerne, rett på den første EG-spilleren. Den overraskede motstanderen var død på et blunk. Så hoppet han på den neste, og den neste, og den neste – helt til hele Evil Geniuses-gjengen var død.

Bjergsens lurerier

«Bjergsen» lurer motstanderen trill rundt.

Da danskene i Copenhagen Wolves kjempet mot Evil Geniuses i sjette uke av vårligaen i Europa var det egentlig ganske jevnt. Fem minutter før kampslutt ledet CW med bare to drap i tillegg til et lite overtak på gullfronten og i felte tårn, men ingenting var helt avgjort – ikke før én ung danske så sitt snitt til å trikse litt.

Mens EG begynte å felle Baron Nashor i håp om å få et lite styrkeovertak, så Søren «Bjergsen» Bjerg muligheten til å avslutte kampen alene. I EG-basen sto det kun én inhibitor igjen, og Bjergsen føyk rett på målskiven. Dermed tvang han Evil Geniuses til å avslutte Baron-fellingen for å måtte skynde seg hjem i forsvar.

Resten av Copenhagen Wolves lå dog ikke på latsiden, og benyttet Bjergsens sjakktrekk til å selv felle Baron Nashor og får styrkebonuse. Fra det punktet var det ren plankekjøring for danskene.

Les også
Slik oppretter du et lag for å delta i turneringer

Full rulle fra første stund

Bare kaos.

Vanligvis er League of Legends-kamper heller reserverte i åpningsminuttene. Spillerne er mer opptatte av å fokusere på småfiendene enn å gå rett i strupen på motstanderne. Slike dramatikkløse introduksjonsminutter ville dog ikke DragonBorns og Mousesports ha noe av.

Knapt fem minutter inn i kvalifiseringskampen til sesong tre får DragonBorns’ top-spiller Spontexx oppmerksomhet fra tre fiendespillere på en gang. Med godt spill greier han å felle en, før en lagkompis teleporterer seg inn for å hjelpe. Innen det skjer har han dog felt nok en av de tre angriperne.

Samtidig er det full pinne nede i «bot lane», der DragonBorns AD carry og support-spillere feller Mousesports «Youngbuck» – men ikke uten at «Muvert» må bøte med livet selv.

Bare ett sekund etterpå feller Spontexx den siste av de tre gankerne i «top lane» i et mirakuløst basketak. I «bot lane» er dog ikke Dragonborns AD Carry, «HosaN» ferdig, og flasher og juker mid-lane-spiller «Warhunter» og jungler «Naruterador» med litt hjelp fra sin egen jungler «Brokenshard». Jaggu stopper det ikke der, for like etter kommer Mousesports «kujaa» og vil hjelpe til. Også han ender med å bli felt, men ikke før han får satt en stopper for den spretne Ezreal-spilleren.

På bare ett minutt har stillingen gått fra 0–0 til 7–1, i Dragonborns favør.

«Froggen just did a peke on peke!»

«Froggen» på frifot.

I de gode gamle Dota-dagene var «backdooring» faktisk et problem, og strengt forbudt – helt til utviklerne av WarCraft III-modifikasjonen fikk bukt med problemet. Nå om dagen er det ikke bare helt gangbart i MOBA-verdenen, men også et strategisk grep.

Det mest kjente backdoor-scenarioet fra League of Legends skjedde i en kamp mellom SK Gaming og Fnatic. Enrique «xPeke» Cedeño Martínez fra Fnatic snek seg inn bakveien, og hamret løs på SK Gamings nakne Nexus, mens motspillerne febrilsk prøver å hindre ham.

Derfor er det litt gøy at xPeke i årets LCS fikk smake sin egen medisin, i en kamp mellom Fnactic og Evil Geniuses. Mens resten av spillerne var travelt opptatte med et basketak ved tårnet i top, snek EGs Henrik «Froggen» Hansen seg litt ned med Twisted Fate, og brukte ultimateen sin til å teleportere seg midt inn i basen til fienden. Mens Fnatic var opptatt med å felle EG-spillerne, en etter en, hamret Froggen ned Nexusen. Fnatic fikk summet seg til sist, og jaget ned Froggen, men det var for sent – horden av minions gjorde ferdig jobben.

Den avgjørende lagkampen

Her snus kampen på hodet.

Noen ganger kan ett velfundert lagsammenstøt snu en hel kamp. Nettopp dette skjedde da Gambit møtte Team Vulcun i de innledende gruppeomgangene av verdensmesterskapet i september.

I begynnelsen av kampen hadde Vulcun et sterkt overtak på europeerne i Gambit. Etter en litt klønete start med en tidlig Drage-kamp som ikke gikk helt etter planen og en uheldig overrumpling i sitt eget jungle-område, lå Gambit under 2-10. Vulcun ønsket derfor å prøve å felel Baron Nashor for å sementere overtaket. Det ville ikke Gambit ha noe av.

Etter et skarpt bakholdsangrep endte Vulcun opp med å bli fanget mellom Baron og Gambit – sammen felte de to styrkene laget, en etter en. Da støvet hadde lagt seg var stillingen 8-10. Gambit lå fremdeles under, men snudde kampen helt fra og med dette punktet. Til slutt halte de i land seieren med en grundig overkjøring av Vulcun.

Siste fra forsiden