Lee «Faker» Sang-hyeok

Fikk velge lønn selv – takket nei

Den ikoniske LCK-spilleren «Faker» kunne satt ny lønnsrekord; men fornyet heller kontrakten med SK Telecom T1.

IKKE LETT Å LOKKE: Det er ingen enkel sak å få Lee «Faker» Sang-hyeok vekk fra SK Telecom T1.
Colin Young-Wolff/LoL Esports.

Siden hans profesjonelle debut med SK T1 Telecom i 2013 har han vunnet åtte titler i LCK, en i MSI og hele tre i Worlds. Per dags dato er han den eneste spilleren innen League of Legends som har tjent mer enn en million dollar i pengepremier. Spillere har kommet og gått i toppsjiktet, men Lee «Faker» Sang-hyeok har blitt værende som en av verdens beste.

LES OGSÅ: Møter SKT i kvartfinalen: – Vi har ikke gitt opp

At Sør-Koreaneren ikke kom seg til fjorårets Worlds-finale i Paris har ikke stoppet tilbudene fra å strømme inn.

I et intervju med det koreanske talkshow programmet Radio Star avslørte han et par av tilbudene han fikk etter at SKT-kontrakten gikk ut i November 2019. De mest nevneverdige var fra Kina og Nord-Amerika, hvor det førstnevnte var på ti millioner dollar og det sistnevnte en helt blank sjekk. Med andre ord, kunne «Faker» skrevet det tallet han ville og satt en ny lønnsrekord.

Lojalitet hans til SK Telecom T1 (nå T1 Esports) og fansen trumfet likevel pengene. Det kan derfor se ut til at Lee «Faker» Sang-hyeok og T1 ikke kommer til å skilles med det første. Med en ny kontrakt som varer frem til November 2021, må Kina og Nord-Amerika vente to år til før de tar frem sjekk-heftene sine.

Sang-hyeok er kjent for å være en svært sparsommelig person. I det samme intervjuet fortalte han at han vanligvis ikke bruker mer enn 200,000 koreanske Won (Rundt 1500,- kr) per måned, og at inntektene fra proffkarrieren skal gå til veldedighet.

Lee «Faker» Sang-hyeok, som er 23-år gammel, avslørte også litt om sitt eget privatliv i intervjuet med Radio Star. Se klipp nedenfor.

Siste fra forsiden