Filmeffektstudio skal lage spill

Kjent for Happy Feet og 300

Spesialeffektstudioet Animal Logic åpner en ny avdeling som skal utvikle interaktiv underholdning.

Australske Animal Logic er et veletablert studio som sysler med spesialeffekter og animasjon. De har vært involvert i flere velkjente prosjekter, deriblant storfilmer som The Matrix, 300 og Moulin Rouge. Deres største prosjekt hittil var animasjonsfilmen Happy Feet, hvor de selv sto for mesteparten av grovarbeidet.

Animal Logic har nå kunngjort at de også vil jobbe med spill. I den anledning har de åpnet et helt nytt studio i Los Angeles som skal ta seg av utviklingen av deres fremtidige spillprosjekter. Giancarlo Mori blir sjef for det ferske Animal Logic Interactive, og er en mann med flere års fartstid i både spill -og programvarebransjen.

Animal Logic var involvert hele den kreative prosessen med å lage animasjonsfilmen Happy Feet.

Vil utvide grensene

Selv om effektstudioet og spillstudioet ligger på to forskjellige kontinenter regner Mori med et tett samarbeid mellom de to filialene. Talent og teknologi skal deles mellom studioene, og Mori tror selskapet kan ha mye å vinne på dette samarbeidet:

– Med Animal Logics sterke satsing på innovasjon og det gode potensialet for samarbeid mellom våre prosjekter, både kreativt og forretningsmessig, er dette en unik mulighet til å utvide grensene for interaktiv underholdning.

Han fortsetter:

– Måten spill utvikler seg nå for tiden åpner for masse nye opplevelser og appellerer til et større publikum en tidligere. Å være lidenskapelig opptatt av og oppmerksom på populærkulturens evolusjon, samt kunsten å lage spill, er nøkkelen til å skape spennende nye titler og franchiser.

Animal Logic-direktør Zareh Nalbandian mener de stadig høyere produksjonkostnadene til spill åpner for nye samarbeidsmuligheter mellom spill og digital film. Med dette mener han antagelig at ressurser som benyttes i filmer kan brukes på nytt i spill. Maxis-grunnlegger Jeff Brauen har tidligere påpekt noe lignende.

Animal Logic har foreløpig ikke kunngjort noen spillprosjekter, men vi kan vel regne med at fremtidige spill basert på deres filmer vil bli utviklet av Animal Logic Interactive.

Siste fra forsiden