Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI blir en fargerik og hektisk affære

Square viste over 20 minutter med spilling i ny trailer.

Final Fantasy XVI har fått sin største og mest omfattende presentasjon hittil. Torsdag kveld dukket spillet opp under Sonys State of Play-sending, der fans fikk servert godt over 20 minutter med spilling og nye detaljer.

Final Fantasy XVI.
PlayStation

I videoen som du kan se øverst i artikkelen tar spillsjef Naoki Yoshida oss med gjennom det meste av hva Final Fantasy XVI har å by på. Her er blant annet en skikkelig gjennomgang av kampsystemet, som vi bare har sett glimt av til nå.

Som kjent skal spillere styre protagonist Clive Rosfield gjennom spillets hektiske og fargesprakende kamper. Stort sett kjemper man som Clive, men helten kan også forvandle seg til ulike Eikons – svære beist – i nød.

Utover i spillet lærer man seg en haug med angrep og egenskaper, og får tidvis med seg medhjelpere i kampen. Clives venner styres av spillet, men man har også med seg hunden Torval som man kan kommandere til å angripe eller assistere Clive.

For spillere som kanskje ikke er så erfarne med denne typen actionrollespill har Square introdusert diverse tilbehør som hjelper i kamp. For eksempel kan man utstyre Clive med en gjenstand som gjør at man dukker unna angrep automatisk eller en som forenkler valg av angrep.

Final Fantasy XVI.
PlayStation

Hva spillkartet angår virker utvikleren å ha hentet litt inspirasjon fra Breath of the Wild. Kartet fylles inn etter hvert som man oppdager nye steder, og man kan når som helst forflytte seg til steder man har besøkt tidligere. Sideoppdrag du kan plukke opp vises også på kartet, slik at du kan forflytte deg rett dit uten å måte løpe frem og tilbake.

Enda har Square mer å vise, forteller Yoshida, fra blant annet sideoppdrag og såkalt «endgame»-innhold – altså ting du kan pusle med når du når slutten av spillet.

Final Fantasy XVI lanseres eksklusivt for PlayStation 5 den 22. juni.

LES OGSÅ: Final Fantasy XVI-sjefen vil gjerne at spillet kommer til PC etter hvert »

Siste fra forsiden