Final Fantasy XVI - PC

Final Fantasy XVI-sjefen vil gjerne at spillet kommer til PC etter hvert

En eventuell PC-versjon blir imidlertid ikke klar til PlayStation 5-eksklusiviteten løper ut i desember.

Square Enix

Final Fantasy XVI lanseres 22. juni. Spillet kommer kun til PlayStation 5, men spillsjef Naoki Yoshida ønsker seg også en PC-versjon etter hvert.

Yoshida uttalte seg om en mulig PC-versjon i et intervju med den japanske PlayStation-bloggen. Han kunne ikke bekrefte at Final Fantasy XVI kommer til PC, men sa at målet er å la så mange som mulig få tilgang på spillet.

Final Fantasy XVI-sjef Naoki Yoshida.
PlayStation

Det eneste Yoshida kunne si med sikkerhet er at en eventuell PC-versjon ikke blir klar til spillets PlayStation 5-eksklusivitetsavtale løper ut. Tidligere har det gått snakk om en mulig PC-lansering når avtalen med Sony, som varer i seks måneder, utløper. Det blir imidlertid ikke tilfellet.

– Selvfølgelig ønsker jeg å lansere en PC-versjon på et eller annet tidspunkt slik at alle kan spille så mange spill som mulig. Med det sagt; selv om vi begynte optimaliseringsarbeidet for PC-versjonen så snart PlayStation 5-versjonen er lansert, ville vi ikke klare å optimalisere den på et halvt år.

– Hvis PC-versjonen kommer ut innen et halvt år kan jeg slutte i selskapet. Vær så snill å ikke si «Jeg kommer ikke til å kjøpe PlayStation 5-versjonen fordi PC-versjonen lanseres om et halvt år», lo Yoshida.

Ellers har utviklerveteranen lovet at det ikke blir noen flere utsettelser for Final Fantasy XVI. Som Polygon skriver gikk Yoshida nylig så langt som å melde at «med mindre en meteor faller på Japan, blir det ingen utsettelse».

Final Fantasy XVI finner sted i en verden kalt Valisthea. Området består av en haug med kongeriker, som kniver om retten til å være størst og best.

Oppi det hele får vi møte protagonist Clive Rosfield, som sammen med diverse venner skal stake ut sin egen kurs i alt kaoset. Clive er en av flere såkalte Dominants, mennesker som kan tilkalle enorme Eikons til å utkjempe kamper.

LES OGSÅ: Final Fantasy XVI droppet turbaserte kamper for å appellere til yngre spillere »

Siste fra forsiden