League of Legends / Telenorligaen

Finalistene braker sammen i første runde av Telenorligaen

– Vi har øvd inn noen nye strategier som kan overraske, sier kapteinen hos Celestial Gaming.

Sebastian «Boffen» Gsell og Celestial Gaming (t.v) møter Adrian «Dipzey» Kjellesvik i Oslo Lions i finalen i Telenorligaen.
Benedichte Breistøl/Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

DETTE ER TELENORLIGAEN HØSTEN 2015:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 245 000 kroner i premier.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I HØSTSESONGEN:

Counter-Strike: GO / League of Legends:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

StarCraft II / Hearthstone:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 20 000 kroner
2. plass: 5000 kroner
3. plass: 2500 kroner

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

League of Legends-sesongen i Telenorligaen settes i gang til helgen, med kampen mellom BX3 og myXMG lørdag 29. august klokken 18:00.

Men den første virkelige storkampen kommer dagen etter. Da møtes finalistene fra forrige sesong, Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb og Celestial Gaming, til det som er i ferd med å bli ett av de virkelig store oppgjørene i norsk e-sport.

LES OGSÅ: Flyttet til Oslo for å kommentere League of Legends i Telenorligaen

Celestial: – Vi er godt i gang

Celestial Gaming går høstsesongen i møte som en av outsiderne til å overta tronen etter Lions. De er sultne på suksess, og kommer ikke til å slite med motivasjonen etter forrige sesongs sure finaletap mot nettopp søndagens motstander.

I forkant av sesongen ble det kjent at den erfarne Support-spilleren Leif «xLeee» Miranda forlot Celestial Gaming. Dette betyr at laget, som lenge har vært en publikumsfavoritt i det norske miljøet, må gjøre endringer inn mot sesongstart.

– Vi er kommet godt i gang med treningen etter sommerferien. Vår Bot Lane er litt forandret, så vi har jobbet en del med å bedre kommunikasjon og synergi med de nye spillerne, sier kaptein Sebastian «Boffen» Gsell til Gamer.no.

Boffen nevner også at laget har trent på nye taktikker.

– Vi har øvd inn noen nye strategier som kan komme til å overraske, og tiden vil vise om vi drar dem frem allerede nå til helgen.

Se opptak av kamp 2 mellom Celestial Gaming og Lions i finalen av vårsesongen.

Frykter ikke enkeltspillere

Kjernen i laget, med Thomas «MeisYellow» i Top Lane, Jakob «Jubel» Andresen i jungelen og Sebastian «Boffen» Gsell i Mid Lane, representerer kontinuitet, og vil være viktige dersom Celestial Gaming skal klare å ta seieren på søndag.

– Lions er farlige om de får lov til å gjøre som de vil tidlig, dersom vi kan matche dem der skal vi klare å ta seieren. Vi frykter ingen enkeltspillere fra Lions, sier Boffen.

Les også
Oslo Lions danner ny storklubb sammen med myXMG

Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb går inn i høstens sesong som regjerende mester, og ambisjonsnivået er selvsagt ikke lavere denne gang. Laget stiller med de samme fem spillerne som sist, og virker bunnsolid. Spesielt lagets Top Lane-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik og lagets Jungle-spiller Sondre «Biffen» Nygård imponerte veldig mot slutten av forrige sesong.

LES OGSÅ: Vi spår utfallet av League of Legends-ligaen

Indikasjon på toppnivået

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL:

Vis mer

Thomas «MeIsYellow» Huang (Top)
Jakob «Jubel» Andresen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
Preben «Prebz» G. Bertheussen (ADC/Support)

DISSE SPILLER FOR LIONS:

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top)
Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Xiphious» Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Hoel (Support)

Semifinalen mellom Lions og BX3 illustrerer godt hvor dominant «Dipzey» kan være på sitt beste. I løpet av de tre kampene semifinalen besto av demonstrerte han gang på gang sin overlegenhet overfor motstanderens Top Lane-spiller Morten «Speed» Kjelsrud. Det gikk til og med så langt at Speed, som vanligvis liker å spille helter som beskrives som «Top Lane carries» måtte innse nederlaget og velge tanken Malphite i siste kamp.

Det store usikkerhetsmomentet før denne kampen knytter seg til hvordan Celestial Gamings nykomponerte Bot Lane klarer seg mot den samkjørte duoen Lions stiller med. Tore «Norskeren» Hoel spilte nydelig som Support for Lions forrige sesong, og dersom han er i stand til å kopiere noen av prestasjonene fra den gang kan han bli tungen på vektskålen denne helgen.

Kampen mellom Lions Elektroniske Sportsklubb og Celestial Gaming vil kunne gi oss en indikasjon på hvor godt disse lagene har forberedt seg i løpet av sommeren, og hvor høyt toppnivået i ligaen vil være denne sesongen.

Oppgjøret mellom Lions og Celestial ser du på GamerTV søndag 30. august klokken 18:00.

Verken manager eller kaptein hos Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb besvarte våre henvendelser knyttet til denne artikkelen.

Siste fra forsiden