Finansresultater og utgivelsesdatoer fra Atari

Atari har kunngjort finansresultatene sine, samt noen nye utgivelsesdatoer. Driv3r for PC nevner de imidlertid ikke.

Atari fortsetter å tape penger, men de gode nyhetene er at i løpet av den siste tiden har omsetningen økt og tapene blitt mindre. I det siste kvartalet har selskapet hatt en omsetning på 71 millioner dollar, og et totalt tap på 17 millioner dollar i samme periode. I det kommende kvartalet forventer Atari å tjene omtrent 15 millioner dollar og ha en omsetning på cirka 160-170 millioner dollar.

Det faktum at Atari (og moderselskapet Infogrames) fortsatt taper penger og har stor gjeld, har fått mange til å tro at de vil bli tvunget til å sette i verk relativt drastiske tiltak for å overleve. Atari-sjefen Bruno Bonnell har benektet at Infogrames vil selge Atari, og sier de har en lang rekke mulige tiltak som kan igangsettes før noe slikt blir aktuelt. Bransjebladet MCV ser for seg at Atari Europe vil bli omgjort til en ren distributør for Atari i USA, men dette er for øyeblikket bare spekulasjoner.

For kvartalet som avsluttes 31. desember i år, har Atari tenkt å gi ut følgende nøkkelspill:

Axis & Allies (PC)
Atari Anthology (PS2 og Xbox)
Backyard Basketball (GBA)
Dragon Ball Z: Budokai 3 (PS2)
Dragon Ball Z: Budokai 2 (GameCube)
Duel Masters (PS2)
Duel Masters 2: Kaijudo Showdown (GBA)
Demon Stone (Xbox og PC)
Godzilla: Save The Earth (PS2 og Xbox)
RollerCoaster Tycoon 3 (PC)
Sid Meier's Pirates! (PC)
YuYu Hakusho: Tournament Tactics (GBA)

Axis & Allies og RollerCoaster Tycoon 3 kom i salg allerede i dag, og det er knyttet spesielt store forventninger opp mot RollerCoaster Tycoon 3, som etter alt og dømme vil holde seg lenge på toppselgerlistene til PC. Selskapet planlegger også å lansere spillkonsollen Atari Flashback, som kommer med en serie innebygde Atari-spill fra åttitallet. I kvartalet som avsluttes 31. mars 2005 har selskapet planlagt å gi ut disse nøkkelspillene:

Act of War: Direct Action (PC)
Backyard Baseball 2006 (GBA)
Dragon Ball Z: Sagas (PS2, Xbox og GameCube)
Dragonshard (PC).

Mange har lagt merke til at Driv3r til PC ikke nevnes i disse listene, noe som kan tyde på at det er kansellert. Det som i alle fall er sikkert er at Atari ikke ser på det som noe nøkkelspill lenger, sannsynligvis på grunn av den slakten konsollversjonene har fått i pressen.

Siste fra forsiden