Shovel Knight Dig

Finn fram den største spaden du har!

Et splitter nytt Shovel Knight-spill er like rundt hjørnet.

Det nyeste sidespranget i Shovel Knight-serien, som går under navnet Shovel Knight Dig, ble annonsert i 2019. Like før helgen kunne Yacht Club Games avsløre at spillet nå er rett rundt hjørnet.

Spillet kommer i første omgang til Windows, Nintendo Switch og Apple Arcade den 23. september, mens PlayStation og Xbox-versjoner ventes en gang i fremtiden.

I en fersk trailer (som du kan se over) får vi se nærmere på litt av det som er i vente for de som tar spaden fatt, deriblant hektiske spadekamper og spadehopping i fargerike underjordiske omgivelser. Spol til 1:10 i videoen hvis du vil gå rett til gameplay-delen.

Litt annerledes

Dette ser jo kjent ut, da.
Yacht Club Games

Det originale Shovel Knight står igjen som et av de beste indiespillene fra 2014, og har siden den gang vokst seg til en nokså omfattende samling av små og store spill.

Shovel Knight Dig skiller seg fra det som har kommet tidligere ved at det er mer å regne som et rent roguelite-spill.

Her må den titulære hovedpersonen ta spaden fatt idet Drill Knight stjeler utstyret hans og graver seg dypt ned i jorden. Det som venter er en rekke tuneller og underjordiske ganger som endrer seg hver gang man dør. For å bøte på dette, kan man låse opp permanente oppgraderinger og gjenstander i leiren sin på overflaten.

Spillet utvikles av Yacht Club Games i samarbeid Nitrome.

Yacht Club Games jobber for tiden også med det Zelda-aktige Mina the Hollower, som hadde en suksessfull Kickstarter-kampanje tidligere i år.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av det fenomenale Steamworld Dig »

Siste fra forsiden