Telenorligaen Counter-Strike

Fire lag kjemper om den siste sluttspillplassen - Byte må slå ubeseirede Apeks

– Jeg tror vi kan slå Apeks, men da skal vi treffe skuddene våre godt og kommunisere bra, sier Philip «Philip» Løseth.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Det drar seg for alvor til i kampen om den siste sluttspillplassen. Stabæk Momentum tapte overraskende mot et Ronin Horde som allerede var i nedrykkstriden, men dessverre ender nest sist på bakgrunn av at Infurity ble trukket fra Telenorligaen.

SLIK SPILLES NIENDE RUNDE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Kl 20:00 Celestial - Ronin Horde
Kl 20:00 Demise - Nordavind
Kl 20:00 Apeks - Byte
Kl 20:00 Stabæk Momentum - Riddle

Alle kampene spilles mandag 8.april.

Her kan du se hele terminlisten for vår 2019-sesongen.

Tapet til Stabæk Momentum gjør at det nå har åpnet seg opp muligheter for at Demise, Byte og Celestial også har sjanse på den siste plassen som sikrer sluttspill.

Både Stabæk Momentum og Demise møter lag som allerede har kvalifisert seg til sluttspillet, så de kan få det tøft.

Celestial møter Ronin Horde, noe som burde være overkommelig. Byte møter derimot Apeks i hovedkampen, som gjør at deres vei mot den magiske fjerdeplassen er utrolig hard. Apeks er det eneste laget som ikke har tapt enda i Telenorligaen og Byte må slå dem for å klare sluttspill.

Hovedkampen mellom Apeks og Byte ser du på vår Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

– Jeg tror vi kan slå Apeks

Philip «Philip» Løseth, Bytes lagkaptein.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

På spørsmål om Bytes sjanser sier lagkaptein Philip «Philip» Løseth at han tror det er mulig.

– Sånn jeg har forstått det synes Apeks at seriespillet ikke betyr så mye for dem, så det kan fort hende at de ikke gir alt dem har. Jeg tror vi kan slå Apeks 2-0, men da skal vi treffe skuddene våre godt og kommunisere bra.

Løseth viser altså at han har tro på sjansene til Byte. Lagkapteinen synes også at avslutningsrunden kan bli ekstra gøy.

DISSE SPILLER FOR BYTE

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Tony «NiTo» Nilsen
Andreas «bakken» Bakken
Henrik «cryptik» Asphaug
Mikael «Creeping» Johansen

– Det er selvsagt spennende at det er så mange lag det står mellom. Ettersom vi har hatt en ustabil sesong med fem uavgjort-kamper, vil sluttspill være det beste utfallet for oss, og en skikkelig motivasjonsboost.

Når Telenorligaen nå går mot slutt har Løseth planen klar:

– Vi skal først og fremst evaluere sesongen å snakke om hva vi kunne gjort annerledes. Videre skal vi ha en bootcamp i fem dager før vi drar til Copenhagen Games, avslutter Løseth.

Les også
Blodig oppgjør i horisonten
Slik ser altså tabellen ut før siste runde. Det blir en fantastisk siste runde når det er fire lag som i teorien kan klare fjerdeplassen.

– Det er jo optimalt å få førsteplass, men det er ikke viktig

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Kristian «akEz» Kornbakk
Pål «Polly» Kammen

Apeks har fortsatt ikke tapt denne sesongen, og lagkaptein Anders «aNdz» Kjær sier at de ikke tar lett på kampen på bekostning av at de allerede er kvalifisert:

– Nei, det at Byte kan gå videre er ikke så relevant for oss i det hele tatt. Vi tar alle kamper som trening og forsøker å teste nye ting osv. Det eneste som gjelder for oss er sluttspill, der er vi og vi har ikke tapt en kamp så langt i år så vi er fornøyde.

Kjær og lagkameratene kan også stjele førsteplassen foran øynene på Nordavind, uten at de tenker så mye på det.

– Det er jo optimalt å få førsteplass, men det er ikke viktig. Det blir de samme lagene som møtes i finalen uansett. Om Nordavind vil ta den risikoen å velge oss, så kan de med glede gjøre det. For vår del har vi ikke spesielt tro på at Demise skal ta et kart mot Nordavind, men det er jo kjekt at de må spille mot et lag som virkelig trenger poeng i kampen.

Anders «aNdz» Kjær
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Kjær sier også hvem han tror kaprer den siste sluttspillplassen.

– Tror Momentum får ett poeng mot Riddle og med det tar den siste sluttspillplassen. Kult at det er kamp om den helt til siste serierunde, avslutter Kjær.

Da gjenstår det altså å se hvem som blir med Nordavind, Apeks og Riddle inn i sluttspillet, der det i år kjempes om en førstepremie på 75 000 kroner.

I den opprinnelige artikkelen stod det at kampen mellom Stabæk Momentum og Riddle var utsatt. Redaksjonen fikk beskjed om at det var innvilget en søknad om utsettelse på kampen. Kampen skal likevel spilles på samme tidspunkt som resten, etter at Stabæk Momentum fikk skaffet reservespiller.

Siste fra forsiden