Apex Legends Global Series

Fire nordmenn skal kjempe i enorm Apex Legends-turnering

EA arrangerer stor major-turnering i Texas i mars.

Markus «Fjeldern» Fjeld er klar for Apex Legends Major
Electronic Arts

DETTE ER APEX LEGENDS GLOBAL SERIES

Vis mer

Apex Legends Global Series er en global turnering i Apex Legends der 60 antall lag kjemper gjennom fem runder om en premiepott på omlag fire og en halv millioner kroner. Finalene spilles i Esport Stadium, Arlington, Texas. Nordmennene er klare for seedingturnering som starter 1. februar.

Fire nordmenn er klare for Apex Legends Global Series som går av stabelen 13. til 15. mars. Før de norske guttene skal spille selve major-turneringen, så må de gjennom en seedingturnering. Hvis de ender blant de fem beste, vil de slippe den såkalte Open Phase-runden, som betyr en direkte plass i sluttspillet. Skulle de ikke klare det, vil veien til selve hovedfinalen bli lengre.

Martin «Pjeh» Heggøy Aamyri.
Electronic Arts

Martin «Pjeh» Heggøy Aamyri som til daglig spiller for Virtus.Pro forklarer at denne turneringen, som skal ta plass i Texas i USA er det første av sitt slag. Topplagene er med, tidligere resultater vil ikke ha noe å si. Han forteller også at EA har gått inn med vesentlig mye mer penger for å satse på Apex som e-sport.

LES OGSÅ: Apex Legends lanserer egen liga

– En guttedrøm som går i oppfyllelse

Heggøy Aamyri forteller at dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Nå ser han frem mot Texas.

NORSKE SPILLERE

Vis mer

Per Stian «siigN» Venås – SEGELBERT

Markus «Fjeldern» Fjeld – Third Impact

Hogne «chipzy» Krogsæther – Leg

Martin «Pjeh» Heggøy Aamyri – Virtus.Pro

– For meg er det jo en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg startet jo med Counter-Strike i 2015, var innom PUBG i 2016 til 2018, men da Apex kom ut hoppet jeg rett på det. Jeg fant ut at dette var noe jeg kunne ha ekstremt stort potensiale i, så jeg tok kontakt med gamle lagkamerater fra PUBG. Vi startet å spille før det var noen form for kompetitivt. Da vi begynte å spille som lag, ble vi ansett som et av de mer skumle lagene i Europa. I 2019 ble vi signert av Virtus.Pro, og var med på den første majoren hvor vi kom på 14. plass. Nå skal vi vinne hele greia, fastslår Pjeh.

Per Stian «siigN» Venås.
Electronic Arts

Per Stian «siigN» Venås spiller for Segelbert, og var også med på den første majoren i Polen, der kom han på 11. plass med sitt lag, og ble tatt ut av laget etter turneringa. Han følte han måtte motbevise dem, og ved å ha kvalifisert for den andre majoren så føler han at målet er nådd. Nå går han for å vinne hele turneringa.

– Etter vi plasserte på 11. plass i Polen, ble jeg fjernet fra laget, så jeg følte jeg måtte bevise for dem at de gjorde en tabbe ved å fjerne med fra laget. Jeg måtte finne et nytt lag som kunne stole på meg, et lag der vi kunne vokse sammen og lære sammen. Så det å forlate Gambit til et lag uten backing fra en klubb var tungt, men det føles ekstremt deilig å ha vist at jeg har det som trengs for å konkurrere med de beste uten å ha en stor organisasjon i ryggen, forteller Venås.

LES OGSÅ: Apex Legends-spiller med heldig blinkskudd – ble utestengt for juks

– Som å ta av seg en sekk etter en seig fjelltur

Les også
Anmeldelse: Apex Legends

Markus «Fjeldern» Fjeld sier at det var en stor lettelse å kvalifisere seg sammen med Third Impact.

– Jeg sammenligner følelsen av å kvalifisere seg som å ta av seg sekken etter en seig fjelltur. En kjempelettelse og deilig å se at man får lønn for strevet. Jeg ser mest frem imot å møte alle folka jeg har kjempa med og mot daglig siste året, men selvfølgelig også å konkurrere. Det er jo der moroa ligger, forteller han.

Hogne «chipzy» Krogsæther.
Electronic Arts

Hogne «chipzy» Krogsæther og laget hans Leg ble satt sammen rett før kvalifiseringen, så det var spørsmålstegn før de gikk inn i kvalifiseringa, men det gikk bra til slutt.

– Med tanke på at laget ble satt sammen mindre enn én uke før turneringen, så var jeg veldig spent på om vi kunne klare det. Når jeg så resultatene, så føltes det helt utrolig. Nå bli målet å klare topp fem i seedingturneringen 1. februar, og så bare få trent mest mulig frem til finalespillet i mars.

Siste fra forsiden