Apex Legends

Apex Legends-spiller med heldig blinkskudd – ble utestengt for juks

«Ottr» klarte imidlertid å bevise sin uskyld.

EA

Otto «ottr» Boström, en svensk Apex Legends-spiller for HSL Esports, ble nylig utestengt fra spillet etter mistanke om juks. Svensken ble tilsynelatende tatt på fersken under en Twitch-økt, men det hele viste seg å være et tilfelle av griseflaks.

Manuelt utestengt

Boström spilte Apex Legends for seerne sine på Twitch, da den merkelige situasjonen inntraff. I en skuddveksling mot et annet lag kunne det se ut som spillerens sikte spratt direkte fra én motspiller til den neste, et vanlig tegn på såkalt aimbot-juks.

Det hjalp heller ikke at svensken virket svært nervøs da han umiddelbart ba seerne om å ikke ta noe opptak av det som skjedde. Naturligvis gjorde de likevel det, og etter et oppslag på nettsiden Dot Esports nådde saken ørene til Respawn og «ottr» ble manuelt utestengt av utviklerteamet.

Det skulle ikke ta lang tid før andre spillere tok svensken til forsvar, og med diverse YouTube-videoer ble det klart hva som egentlig hadde skjedd.

Det viser seg nemlig at siktet spretter fra ett punkt til et annet når man klatrer opp på et gjerde, noe Boström gjorde i sitt klipp. Det var bare det at det tilfeldigvis sto en spiller akkurat der hvor siktet landet, som fikk det hele til å se suspekt ut.

Saken fortsetter under videovinduet.

Se forklaringen på den mistenkelige situasjonen. (Video: Scilex)

Med det nye bevismaterialet ble utestengelsen raskt omgjort, og «ottr» fikk igjen slippe til i den pågående Apex Legends Pro League-turneringen. I en uttalelse summerte HSL Esports opp alt som hadde skjedd, og klubben bekreftet at spilleren ikke får noen straff ettersom han er uskyldig.

Juks er fortsatt et stort problem for Apex Legends.
Respawn tyr til uortodokse metoder for å ordne opp »

Siste fra forsiden