Apex Legends

Apex Legends bekjemper juks ved å hive juksemakere inn på samme server

Respawn jobber også med å fikse «code:leaf»-feilen.

EA

Siden lanseringen av Apex Legends i februar, har Respawn kjempet en innbitt kamp mot juksemakere. Ureglementert spill er fortsatt et utbredt problem, men utvikleren jobber hele tiden med nye løsninger for å få has på gjerningspersonene.

Kings Canyon besøkes fortsatt ofte av juksemakere.
EA

I en fersk Reddit-tråd la Respawn frem noen av metodene i bruk for å bekjempe juks og annen dårlig oppførsel. Flere er akkurat som vi kan forvente, som utvikling av programvare som automatisk oppdager juks, samt raskere identifisering og utestenging av kontoer som lager trøbbel. Andre løsninger er litt mer kreative, som å tvinge problembarna til å bare leke med hverandre.

I tilfeller der juks er registrert hos en bruker, men den enda ikke er direkte utestengt, vil matchmaking-systemet luke ut disse og plassere dem i en kategori for seg. Der får de kun spille mot andre juksemakere, mens Respawn tilsynelatende samler data på hva slags juksemetoder som brukes og dermed kan utvikle bedre systemer for å stoppe dem.

Videre forteller teamet at rapporteringsfunksjonen snart vil utvides til å inkludere egne lagkamerater. Det samme gjelder muligheten til å bytte mellom spillerne man ser på etter man dør, slik at det blir lettere å rapportere riktig person.

Etterforsker «code:leaf»

Av andre ring på agendaen trakk Respawn frem de to feilmeldingene «code:leaf» og «code:net», som har dukket mer hyppig opp de siste ukene. Begge resulterer i at spillere mister tilkoblingen til sin valgte server, som kan bety at kampen aldri starter eller i verste fall at man kastes ut midt i kampen.

Utviklerteamet har enda ikke funnet en skikkelig løsning, men jobber med å samle data for å fastslå hvorfor feilene dukker opp. Mer informasjon vil deles etter hvert som arbeidet oppnår resultater. Det samme gjelder for «out of bounds»-feilen, som feilaktig tror at spillere oppholder seg utenfor kampområdet og dermed dømmer dem til døden.

Respawn introduserte nylig flere endringer til Apex Legends.
Blant annet er Disruptor Rounds nå mindre effektive »

Siste fra forsiden