Fire tidligere Funcom-topper tiltalt av Økokrim

Skal ha hatt innsideinformasjon da de solgte aksjer etter lanseringen av The Secret World.

Funcom

Økokrim velger å tiltale fire tidligere Funcom-topper for innsidehandel, om lag tre år etter at de solgte aksjer i selskapet, om lag to år etter at Økokrim raidet Funcoms lokaler på Skøyen.

En av de anklagede blir også tiltalt for markedsmanipulasjon. Dette melder Finansavisen tirsdag.

Aksjesalg rundt The Secret World

The Secret World.
Funcom

Anklagene kommer som et resultat av de fire Funcom-toppenes aksjesalg i tiden etter at de forlot selskapet rundt sommeren 2012, ikke lenge før lanseringen av The Secret World. Nettrollespillet levde ikke opp til forventningene, og like etter lansering falt aksjeverdien gradvis – prisen var oppe i 24 kroner i april 2012, og falt til under 2,50 kroner i slutten av august. En måneds tid etter lansering måtte Funcom sparke om lag halvparten av staben.

Tre av de tiltalte skal ha solgt aksjer tidligere samme år også, men det er spesifikt aksjehandelen etter at de hadde sagt opp sin stilling som Økokrim ser på som problematisk, ifølge Finansavisen.

De fire er samstemte i at de vil kjempe mot tiltalen.

The Secret World.

– Alle de fire som er tiltalt og er samstemte i at de stiller seg uforstående til tiltalen. De er uenige i Økokrims vurderinger i at dette var innsideinformasjon. Økokrim forsøker å flytte grensens for hva som skal anses for å være innsideinformasjon. Derfor ser vi frem til å imøtegå tiltalen i retten, forteller den tidligere Funcom-sjefens advokat, Frode Sulland, til Finansavisen.

Funcom ble bøtelagt

I fjor høst ble selskapet Funcom også bøtelagt 1,5 millioner kroner for markedsmanipulasjon i forbindelse med lanseringen av The Secret World. Boten er et resultat av en lengre etterforskning ledet av Økokrim som siktet selskapet for å publisere flere børsmeldinger som inneholdt uriktige og ufullstendige opplysninger i perioden oktober 2011 til august 2012.

Funcom jobber for øyeblikket med et nytt spill.
Funcom gir en smakebit på Conan Exiles’ brutale kampsystem »

Siste fra forsiden