FlatOut-skapernes nye bilspill når milepæler

Har fått flerspiller og ny spillmotor.

Bugbear

Den finske bilspillutvikleren Bugbear jobber jevnt og trutt med sitt nye bilspill, som fortsatt ikke har fått noe klokere navn enn Next Car Game.

Spillet, som er tilgjengelig i «early access»-modus, har nettopp fått en stor oppdatering, hvor utviklerne blant annet har omskrevet spillmotoren fra bunnen av.

FlatOut-skapernes nyeste prosjekt.

De har også lagt inn støtte for flerspiller via lokale nettverk, og her kan opp til tolv spillere delta. Internett-flerspiller lar fortsatt vente på seg.

Ellers har spillet fått en rekke forbedringer og oppgraderinger, og ved siden av tradisjonelle greier som bedre kunstig intelligens får vi mer artige forbedringer som at motoren nå rister basert på stemplenes bevegelser.

Bugbear har fortsatt ikke gitt noen dato for spillets endelige versjon.

Inspirert av tre klassikere

Stilige biler.

Bugbear er studioet bak FlatOut-serien, men hvis du har vært uheldig nok til å teste FlatOut 3 bør du vite at det spillet ble utviklet av et annet studio. Bugbear signerte nemlig bort rettighetene da de skrev utgivelsesavtale for spillet, og etter originalutgiverens konkurs har Bugbear også mistet båndene til serien de skapte.

Next Car Game skal være inspirert av tre ulike spillserier, nemlig FlatOut, Destruction Derby og Street Rod. Som i FlatOut byr spillet på spektakulære krasj med en dynamisk skademodell, realistisk fysikk og krevende racing.

Destruction Derby-inspirasjonen finner vi blant annet i en spillmodus der målet er å ødelegge de andre bilene, mens inspirasjonen fra Street Rod betyr at du får et eierskapsforhold til bilene du eier og muligheten til å kjøpe, oppgradere og fininnstille omtrent alt av komponenter.

Next Car Game er langt fra det eneste lovende bilspillet i «early access». Foretrekker du asfaltracing er Assetto Corsa et spill du kan ta en titt på.

Siste fra forsiden