Epic Mega Sale

Flere spill, inkludert Borderlands 3, midlertidig fjernet fra Epic Games Store

Fullt kaos da den digitale butikken arrangerte sitt første megasalg

2K

Like før helgen sparket Epic Games i gang det første storsalget i sin digitale butikk – Epic Games Store. Ting har imidlertid ikke gått helt etter planen, og bare kort tid etter at salget var i gang ble flere spill fjernet fra butikken, mens minst ett faktisk økte i pris.

Dramatisk helg

Med «Epic Mega Sale» lovet Fortnite-skaperen blant annet et fast prisavslag på ti dollar på absolutt alle spill som koster minimum femten dollar. Tilbudet gjaldt for både lanserte titler og forhåndsbestillinger, og akkurat for sistnevnte begynte det raskt å oppstå problemer.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 var blant de første spillene som forduftet under Epic-butikkens megasalg.
Paradox Interactive

På fredag valgte Paradox Interactive å fjerne sitt kommende Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 fra Epic-butikken. I en uttalelse til Kotaku fortalte Epic at Paradox bare hadde trukket seg fra salget i siste liten. Senere innrømmet selskapet imidlertid (via nettstedet DTF) at utgiveren ikke hadde vært klar over hvordan opplegget skulle fungere.

Utover helgen bestemte også 2K seg for å stanse forhåndssalget av Borderlands 3, mens Klei Entertainment tok overlevelsesspillet Oxygen Not Included ned fra butikkhyllene.

Både Paradox og 2K har siden bekreftet at situasjonen kun er midlertidig, og at spillene vil dukke opp igjen etter hvert. Epic har også lovet at alle som kjøpte spillene mens de var på tilbud fortsatt vil få dem til prisen de betalte.

Mens noen trakk spillene sine virket det som om andre taklet salget ved å øke prisen på sine spill. Supergiant Games' early access-spill Hades gikk uventet opp fra 20 til 25 dollar, med en tilbudspris på 15 dollar. Etter en runde med kritikk fra fans bestemte utvikleren seg til slutt for å sette prisen ned igjen, men varslet at prisen vil gå opp en gang før spillets endelige lansering.

Hvorfor?

Hvorfor de nevnte spillene ble fjernet i første omgang og hvorfor utgivere ikke ønsker å delta i salget er imidlertid enda uklart. Epic har selv sagt at butikken dekker mellomlegget, så spillselskapene vil ikke tape penger på å delta.

På den annen side vil det trolig være vanskelig for utgiverne å matche tilbudet i andre butikker, ettersom de da trolig ville bli nødt til å ta regningen selv. I tillegg kan tilbudet på forhåndsbestillinger oppfattes som en straff for de som ønsker å vente til spillets lansering.

Epic Mega Sale gjelder tross alt bare frem til 13. juni, hvorpå prisene vender tilbake til normalen. Vi har allerede sett at spillere misliker tilbudskampanjer på nylig lanserte spill, og selv om denne situasjonen går andre veien er det ikke sikkert at reaksjonen ville blitt stort annerledes.

Les også: – Vi slutter med eksklusive avtaler om Steam gir utviklerne 88 % av salgsinntektene »

Siste fra forsiden