Flysimulatoren X Plane kan komme til Steam

Men må gjennom Greenlight først.

Laminar Research

X Plane 10 er det nyeste produktet i en flysimulatorserie som har eksistert siden midten av nittitallet. I likhet med Flight Simulator-serien fra Microsoft er det en sivil flysimulator som lar deg fly over (nesten) hele verden, med et variert utvalg fly. Man kan også laste ned nye fly og mer detaljerte miljøer laget av tredjepartsutviklere.

Realistisk simulering

Serien har tradisjonelt holdt seg i skyggen til Flight Simulator, men har blant annet skiltet med en svært annerledes tilnærming til simulering enn Microsofts gamle kjempe. Dette har sikret den mange tilhengere.

X Planes simulator benytter seg nemlig av noe som kalles «blade element theory» for å simulere hvordan et fly oppfører seg basert på hver individuelle bit av flyets modell. Dette betyr blant annet at spillet kan selges med et redigeringsverktøy som lar spillerne designe egne fly og se hvordan de oppfører seg.

Et morsomt lite fly (bilde: Laminar Research).

Må gjennom Greenlight

Nå ønsker utviklerne av X Plane 10 å selge spillet på Steam. I den forbindelse har den vesle utvikleren startet en kampanje på Steam Greenlight, hvor brukerne kan stemme på hvorvidt de ønsker spillet på tjenesten eller ikke.

En skulle kanskje ikke tro Valve ville sende et såpass anerkjent produkt som flysimulatoren X Plane 10 gjennom Greenlight-systemet, men kampanjen ser uansett ut til kun å være en formalitet – skal vi dømme etter antall kommentarer tar det neppe lang tid før spillet stemmes gjennom tjenesten.

En obligatorisk Cessna (bilde: Laminar Research).

Etter at Microsoft la ned Flight Simulator-serien er X Plane 10 den eneste flysimulatorserien som er bredt tilgjengelig på markedet. Fly- og våpenfabrikanten Lockheed Martin har imidlertid videreutviklet sin versjon av Flight Simulator, som de kaller Prepar3D.

Prepar3D er i utgangspunktet ikke tilgjengelig for vanlige spillere, men hvem som helst kan kjøpe en akademisk lisens til produktet. Lockheed Martin lanserte nylig en ny og kraftig forbedret versjon av Prepar3D.

Siste fra forsiden