Fnatic seiret nok en gang i Katowice

Heltemodig innsats fra Luminosity var ikke nok til å bekjempe svenskene.

Bildet er fra ESL One i Katowice i 2015.
Helena Kristiansson

Etter tre kart og to overtider fikk Fnatic ta med seg trofeet og 104 000 dollar hjem fra IEM Katowice etter et hardbarket oppgjør mot brasilianske Luminosity. Seieren markerte ikke bare den sjette førsteplassen på rad for Fnatic, men også det andre året på rad de tar førsteplassen i Katowice.

Luminosity startet best

Lørdag var den fjerde og siste dagen for turneringen i Katowice i Polen. Formatet i finalen var best-av-fem, og det første kartet som skulle spilles var Overpass. Luminosity startet sterkt, og bygget seg opp til en solid 6-0-ledelse på antiterrorsiden. Først da greide Fnatic å vinne sin første runde, etter at brasilianerne forventet et angrep på bombeområde A, mens Fnatic beveget seg inn på et tomt bombeområde B og vant fire-mot-fire-scenarioet.

Se opptak fra det første kartet.

Situasjonen spisset seg likevel til for Fnatic, etter at «Fer» utkonkurrerte «Olofmeister» i én-mot-én i den påfølgende runden, noe som ødela svenskenes økonomi og tvang dem til å gå eco. Etter å ha tapt eco-runden tok Fnatic en «timeout» før den 10. runden. Like etter så det lovende ut da svenskene åpnet runden med to drap, men etter et angrep mot bombeområde B og tre drap i retur fra den forsvarende «TACO», befant «Flusha» seg i en én-mot-to. Han fikk drept den første spilleren og plantet bomben, men tapte til slutt én-mot-én-duellen mot «Fallen», som sikret en 9-1-ledelse til Luminosity.

Suksessen fortsatte for det brasilianske forsvaret, helt frem til stillingen var 11-1 og svenskene bestemte seg for nok et angrep på bombeområde B. Fnatic vant runden, men tapte den neste, som sikret en 12-2-ledelse for Luminosity. I den siste runden før pausen gikk svenskene for nok et angrep på bombeområde B, som til syvende og sist endte i en én-mot-én mellom «JW» og «Fallen». «Fallen» greide å drepe motstanderen, men hadde ikke nok tid til å desarmere bomben, noe som sørget for en 12-3-stilling innen pausen.

Utrolig snuoperasjon

Lagene byttet sider, og Luminosity bestemte seg for å angripe bombeområde A. Det så ut som svenskene skulle vinne pistolrunden, men etter en én-mot-to seier for «Fnx» var stillingen hele 13-3 til Luminosity. Kun tre runder unna seieren på det første kartet begynte likevel brasilianerne å svikte mot svenskenes forsvar. Fnatic greide å vinne den 17. runden og begynte å bygge seg opp igjen. Forsvaret spilte formidabelt og kom seg opp til 13-8 før Luminosity fikk sikret seg sin andre runde på terrorsiden. Fnatic fikk likevel to runder til, noe som tvang Luminosity til å ta deres «timeout». Likevel bidro den lite – Fnatic tok de neste fem rundene, kamppoeng og en 15-14-ledelse.

Når det så ut som om Fnatic skulle stjele seieren på det første kartet, greide likevel Luminosity å ta den siste runden, etter tre drap fra «Fnx». Luminosity begynte overtiden sterkt med «TACO» i spissen, som sikret en én-mot- to-seier for brasilianerne. Lagene sikret deretter en runde hver av de gjenværende to rundene, og Luminosity sikret en 17-16-ledelse. Da de byttet side viste Fnatic likevel muskler på terrorsiden, og vant alle tre rundene og til slutt seieren på det første kartet, 19-17.

Ustoppelige Fnatic

Se opptaket av finaleoppgjøret på Cache.

Det neste kartet var Cache, og Fnatic måtte nok en gang begynne på terrorsiden. «TACO» åpnet sterkt med to drap i begynnelsen av pistolrunden, og Luminosity greide konsekvent å vinne runden. I den tredje runden hadde svenskene nok penger til å kjøpe fullt, og utførte et angrep på bombeområde A, noe som sikret deres første runde på terrorsiden. Fnatic fortsatte deretter å bygge seg opp og vant fire runder til på rad. Brasilianerne greide likevel å sikre seg den åttende runden, men det var åpenlyst at det skulle mer til for å bremse svenskene, etter at de vant de to neste rundene og fikk seg en 8-3-ledelse.

Den brasilianske siden tok deretter en «timout», men i likhet med Overpass var svenskene fortsatt i stand til å spille like formidabelt. Fnatic sikret de fire neste rundene og hadde en 12-3-ledelse innen pausen. Brasilianerne åpnet den første pistolrunden ved å angripe bombeområde A, men det så mørkt ut for dem da Fnatic desarmerte bomben og vant runden. Med en ødelagt økonomi greide ikke Luminosity å komme seg tilbake inn i matchen – Fnatic sikret de siste to rundene og kart nummer to i finalen.

Det tredje og siste kartet, Inferno.
Les også
Både Panters og Demise er sikre på sluttspill. Søndagens oppgjør kan bli avgjørende

Luminosity fikk begynne på antiterrorsiden på den tredje og siste banen, Inferno, hvor de så ut til å våkne til live igjen. De vant pistolrunden og de følgende to rundene, i tillegg til den fjerde runden hvor «Fnx» vant en én-mot-tre-situasjon. Luminosity kom seg opp til en solid 5-0-ledelse før Fnatic vant sin første runde. Brasilianerne var derimot ute etter revansj, og gjennom et fenomenalt forsvar bygget de seg opp til 9-1 før svenskene greide å vinne en runde i retur. Luminosity fortsatte å presse svenskene, men i den 15. runden greide Fnatic å sikre seg en tredje runde på terrorsiden, til tross for å kun være armert med pistoler.

Nytt comeback

Svenskene var på tynn is i den andre pistolrunden etter at bomben ble plantet på B og «Flusha» befant seg i en én-mot-to. Han greide likevel å drepe begge motstanderne og desarmere bomben, som gav ham og lagkameratene en gyllen mulighet til å bygge momentum og starte et «comeback» i likhet med Overpass. Fnatic sikret seg de tre følgende rundene, men etter hele fire drap fra «Fer» i den 20. runden kom Luminosity seg opp til en 13-7-ledelse, men situasjonen ble stadig skumlere for brasilianerne etter at Fnatic vant den følgende runden og ødela økonomien deres.

Svenskene fortsatte å ta igjen Luminosity, runde etter runde, som tvang brasilianerne til å ta en «timeout». Like etter utførte de et kjapt angrep på B og overkjørte det svenske forsvaret med kun pistoler, for å sikre seg en 14-10-ledelse. Til tross for dette, akkurat som på Overpass, greide Fnatic å ta fem runder på rad og en 15-14-ledelse, blant annet takket være tre massive drap fra «Flusha». Utrolig nok greide Luminosity å sikre den 30. runden, noe som førte til overtid. Denne gang var det dog ikke like jevnt – Fnatic viste hvem som fortjente førsteplassen og sikret seg fire runder på rad, trofeet og 104 000 dollar. Stillingen ble 19-15 til Fnatic.

Siste fra forsiden