Følg avslutningen på The International 3

Verdens beste Dota 2-lag kjemper om enorme pengepremier.

Det er spilt svært mange engasjerende Dota 2-kamper denne uken takket være den enorme turneringen The International 3 i Seattle. Nå har vi omsider kommet til den siste og avgjørende dagen, og tre lag har kjempet seg helt top topps. Premiepotten er oppe i utrolige 17 millioner kroner, der førsteplassen stikker av med svimlende 8,5 millioner kroner. Dette er de største pengepremiene utdelt i noen esportturnering tidligere.

Det er Alliance, Na’Vi og Orange som har karret seg helt til finaledagen av The International 3, altså et flertall av europeiske klaner. I fjorårets turnering var syv av de åtte beste lagene asiatiske. I år så vi fire asiatiske lag, tre europeiske lag og ett amerikansk lag blant de åtte beste. Dette tyder på at nivået i vesten er blitt betraktelig bedre.

Følg kveldens finalekamper fra klokken 21:00 her:

Kveldens finaler starter med den spennende kampen mellom Na'Vi og Orange i taperpuljen. Dette kan bli en meget interessant kamp ettersom det var Na'Vi som slo Orange ned til taperpuljen i den første kampen mellom lagene. Ikke bare har Orange mulighet for å hevne den tidligere kampen, men vinneren vil også møte de svenske favorittene Alliance som venter i sluttfinalen.

Alliance' vei til sluttfinalen

Dette svenske laget har kun tapt en eneste kamp gjennom hele turneringen, og er ansett som favoritt til å ta hjem førstepremien. Spillestilen til Alliance er veldig sikker og gjennomtenkt, og gutta har fordelen av at de klarer å spille både et aggressivt og defensivt spill. Den sikre spillestilen støttes opp av spilleren Henrik «AdmiralBulldog» Ahnberg som er kjent for å være verdens beste på helten Lone Druid. Dette gjør at Lone Druid ofte får høyere prioritet på å bli fjernet av motstanderlaget, men når Alliance først får tak i sine beste helter som Chen, Furion, IO, Puck eller Lone Druid, virker de uslåelige. Svenskene vil nok prøve alt for å vinne den mest prestisjefulle turneringen i Dota 2, og uansett hvilket lag de spiller mot vet man at finalen blir minneverdig.

Na'Vis vei til puljefinalen

Na'Vi spilte finalen i vinnerpuljen mot Alliance i går, men ble slått 2-0 i en overbevisende seier. Dette var kanskje den kampen flest så frem til i hele år ettersom det ukrainske laget alltid har vært en publikumsfavoritt med spillere som Clement «Puppey» Ivanov og Danil «Dendi» Ishutin. De er aldri redd for å spille helter som publikum vil se. Kampen mellom Na'Vi og Orange blir spektakulær ettersom Orange ser ut til å ha blitt bedre og bedre den siste uka, og man vil oppleve to jevngode lag knive om seieren for å komme til sluttfinalen. Man må heller ikke glemme at Na'Vi vant The Interntaional i 2011 og kom på en sterk andreplass i fjor.

Orange' vei til puljefinalen

Selv om Orange befinner seg i taperpuljen har de allerede eliminert fire lag, og man kan spekulere i om det å havne i taperpuljen var til det beste for laget, ettersom det virker som de har blitt stadig bedre i løpet av The International 3. Spillestilen har forandret seg og blitt mer perfeksjonert, og de har spilt flere helter enn noe annet lag igjennom hele turneringen. Etter fjorårets skuffende plassering vil Orange bevise at også de kan vinne en av de virkelig store turneringene. Kapteinen Chai «Mushi» Yee Fung er kjent for å raskt komme opp med flere strategier og har tidligere forbauset både publikum og motstanderlaget ved å plukke noen uventede helter.

Kommentatorer, analyser og reportasjer underveis

Les også
Hvordan blir en ny helt i Overwatch til?

Kveldens kamper er ventet å bli de mest interessante og spennende oppgjørene i år, og både verten James «2GD» Harding, analysebordet og Fox News-reporteren Kaci Aitchison står for kommentering, analyser og reportasjer. Det forventes over en million seere og det hele varer fra seks til ni timer.

Les også: Her er første esportspiller med idrettsvisum
Les også: Esportfans er forarget over StarCraft II- og Dota 2-krasj

Siste fra forsiden