Hearthstone

Følg den første Naxxramas-turneringen i helgen

Hearthstone-yndlinger og ukjente spillere møtes til dyst i morgen.

De siste par ukene har vært en tålmodighetsprøve for Hearthstone: Heroes of Warcraft-spillere, som blant annet har opplevd både tilkobling- og kjøpsproblemer i forbindelse med lanseringen av utvidelsespakken Naxxramas.

Etter en trøblete tid ser spillet ut til å være tilbake for fullt, og allerede nå i helgen spilles den første Naxxramas-turneringen, VGVN Naxxramas Release Tournament.

Vil gi alle en mulighet

Fredag møtes seks av de mest kjente Hearthstone-spillerne for å spille om en samlet premiepott på over 15 000 kroner. Blant disse finner vi publikumsfavoritter Andrey «Reynad» Yanyuk, Janne «Savjz» Mikkonen og RNG-guden Jason «Amaz» Chan.

I tillegg til de kjente personligheter får man også se to nye spillere som kjempet til seg plassene gjennom en åpen kvalifiseringsrunde forrige helg. Ifølge Kevin «Monk» Dong hos turneringsarrangøren LiquidHearth jobber de for å gi enda flere nykommere en sjanse i fremtiden.

– Vi har sett at mange er misfornøyde med at det er alt for få muligheter for hittil ukjente spillere å delta i Hearthstone-turneringer, derfor holdt vi et par plasser åpne for kvalifisering. En helt åpen turnering er ikke gjennomførbart akkurat nå, av flere grunner, men vi håper dette er et steg i riktig retning, skriver Dong på debattnettstedet Reddit.com.

Fra fredag til søndag kan du følge turneringen direkte på One Nation of Games sin Twitch-kanal. Gruppespillet går av stabelen klokken 22 norsk tid fredag kveld, og fortsetter lørdag klokken 18. På søndag kåres vinneren som stikker av med over 6000 kroner.

Ikke deres siste turnering

Helgens turnering blir arrangert av LiquidHearth og One Nation of Gamers med nettsiden The Video Game Voters Network som sponsor. Dong håper å kunne gjøre turneringene åpne for enda flere i fremtiden.

– VGVN har sponset minst tre av disse turneringene, så det vil bli mange sjanser til å delta i framtiden. Siden dette er vår første turning ønsker vi å gjøre det godt og enkelt, slik at det er mindre sjanse for at noe skal gå galt, men vi er åpne for å endre på oppsettet i fremtiden, skriver Dong.

Han arrangerer Norges største Hearthstone-turnering på egenhånd:
– Hvis ingen andre tar på seg ansvaret, gjør jeg det gjerne selv »

Watch live video from OneNationOfGamers on www.twitch.tv

Siste fra forsiden