Intervju

Hearthstone

Han arrangerer Norges største Hearthstone-turnering på egenhånd

– Hvis ingen andre tar på seg ansvaret, gjør jeg det gjerne selv.

Fredrik Lund Buers Hearthstone-liga er svært populær.
Blizzard/Privat

Tidligere i vår lanserte Gamer.no sin egen turneringsportal. Det ga leserne en mulighet til å arrangere sine egne turneringer, noe både brukere og LAN-arrangører har benyttet seg av til nå. En av disse er Fredrik Lund Buer, som startet opp en sin egen liga under navnet Injection Gaming Hearthstone League. Det har blitt en av våre mest populære brukerstyrte turneringer, med nøyaktig 101 påmeldte.

– Gamer.no har vært en fin plass å starte opp en liga ettersom man når ut til så mange flere enn man ville gjort ellers. Det har ført til en mye større oppslutning enn jeg kunne se for meg, forteller han.

Noticimus gjør det sterkt i sin avdeling. Det er totalt åtte avdelinger i denne brukerstyrte Hearthstone-ligaen. Etter sommeren blir deltakerne fordelt i divisjoner basert på det endelige resultatet.

Ikke hans første turnering

Dette er ikke den første turneringen nordmannen arrangerer på Gamer.no. Han har tidligere holdt flere FIFA-turneringer, men denne gangen falt valget på det populære samlekortspillet Hearthstone: Heroes of Warcraft. Interessen for gratisspillet har vært stort siden spillets offisielle lansering i våres, men det har hittil vært få turneringer i Norge.

– Jeg syns det er morsomt å delta i turneringer, og hvis ingen andre vil ta på seg ansvaret gjør jeg det gjerne selv. Jeg spiller mange forskjellige spill, men ønsket en ny Hearthstone-turnering i Norge ettersom det er så få, forklarer Buer.

Det er tydelig at Buer fant et behov i det norske e-sportmiljøet ettersom han har mottatt over hundre påmeldte til sin første Hearthstone-liga. Selv om pågangen har vært enorm tar han det hele med knusende ro.

– Ligaen har gått veldig fint til nå, og responsen har vært nesten utelukkende positiv. Med den store mengden deltakere forventet jeg en del frafall, men det har det vært overraskende lite av. Det kommer inn en del spørsmål, men fram til nå har jeg klart å håndtere alt på egenhånd, sier han.

Motivert til å fortsette

Den store pågangen og de gode tilbakemeldingene har gitt nordmannen motivasjonen til å holde turneringen gående. Ligaen holder på frem til slutten av juni, deretter gir han spillerne tid til å hente seg inn og spille utestående kamper i sommerferien.

– Vi begynner på igjen fra høsten av, og jeg håper det kan bli noe fast som går over lang tid, forteller Buer.

I tillegg til å holde turneringen gående ønsker Buer å videreutvikle den ved å gjøre den mer publikumsvennlig. Til høsten håper han at de kan begynne å vise kampene med kommentatorer, men foreløpig venter han på forbedringer fra spillselskapet Blizzard.

Buer er selv en ivrig Hearthstone-spiller.
Privat

– Jeg håper å kunne gjøre turneringen tilgjengelig for publikum til høsten, men det avhenger av når Blizzard implementerer en tilskuerfunksjon. Forhåpentligvis kommer denne før verdensmesterskapet til høsten.

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill

Mulighet for overraskelser

Etter sommeren blir spillerne fordelt i divisjoner ut i fra hvor de plasserte i vårens innledende runder. Nivået på deltakerne har hittil vært svært varierende, noe Buer ser positivt på, og roser selve spillet for.

– Selv om man er ny kan man spille mot godt etablerte spillere og gjøre det bra. Man er litt avhengig av flaks, og i motsetning til andre spill, som for eksempel StarCraft II, har selv den minst erfarne en sjanse til å hevde seg. Jeg tror vi kan se frem til flere overraskelser, mener Buer.

Blant de over hundre deltakerne finner man både ukjente og kjente navn. Den aller mest kjente er kanskje StarCraft II-spilleren Nicolai «Noticimus» Jacobsen som foreløpig er ubeseiret etter syv kamper.

– Noticimus deltar ofte på turneringene jeg arrangerer, og stikker stadig vekk av med seieren. Noen ganger tar han kontakt med meg for å fortelle meg hva han ønsker seg i premie neste gang han vinner, ler Buer.

Denne gangen består førstepremien av femten dataspill til en samlet verdi på nesten 1500 kroner. Den litt uortodokse premien kommer ut av Buers egen lomme.

– Jeg mener det er viktig å kunne tilby spillerne en premie fordi jeg tror det gjør det ekstra morsomt å være med. Jeg kjøper ofte spill på tilbud slik at jeg har noe i bakhånd til akkurat slike anledninger.

Bra for e-sportens framtid

Selv prøver Buer å følge med på alt av norsk e-sport og er glad for at det får et stadig økende fokus i det norske spillmiljøet. Han tror at turneringsportalen vil gjøre godt for norsk e-sport.

– Det har vært mye opp og ned for e-sport her i landet. Spillerne er veldig spredt, og det er vanskelig å nå ut til alle. Med den nye turneringsportalen har man opprettet en side hvor alle spillene blir samlet, og man blir ikke så isolert i de individuelle spillmiljøene. Jeg tror det vil føre til et sterkere miljø, noe jeg håper å kunne bidra til, avslutter han.

Her kan du se alle brukerturneringene eller opprette din egen »

Siste fra forsiden