Følg MLGs vårmesterskap i helgen

Det er duket for storstilte turneringer i Black Ops II, StarCraft II og League of Legends.

Voyboy, Grubby og Doublelift vil alle konkurrere i helgen.
MLG

Til helgen samles en rekke proffspillere til Major League Gamings vårmesterskap i Anaheim, der det skal konkurreres i Call of Duty: Black Ops II, Starcraft II: Heart of the Swarm og League of Legends. MLG er ett prestisjefullt e-sport arrangement som blir holdt i Amerika og er kjent for å være en av de turneringene som lar amatørene få sjansen til å vise seg fram, og for profesjonelle spillere til å tjene penger.

StarCraft II: Heart of the Swarm

For første gang på lenge er Starcraft II-turneringen tilbake til double elimination open brackets-formatet. I praksis gjør dette det lettere for mindre profilerte spillere å få bryne seg på de virkelige proffene. Det er ikke mangel på store navn i deltagerbunken, så det blir interessant å se hvem som kommer på pallen.

Publikumsfavoritter som Benjamin «DeMusliM» Baker, Manuel «Grubby» Schenkhuizen er bare ett par noen av navnene som kjemper om 3600 WCS poeng og en premiepott på 150 000 kroner. Vinneren kan kose seg med 60 000 kroner til egen lomme.

Her kan du se StarCraft II-kampene:

Watch live video from mlgsc2 on www.twitch.tv

Call of Duty: Black Ops II

Førstepersonsskyteren Call of Duty: Black Ops II vil være det eneste konsollspillet på vårmesterskapet. Skytespillet byr på den høyeste pengepremien i denne turneringsrunden, med en premiepott på hele 300 000 kroner.

Formatet blir noe likt det i StarCraft II, bortsett fra det at de 12 beste lagene komme videre til sluttspillet, der de vil møte 12 lag som allerede er kvalifiserte. De allerede kvalifiserte lagene er de 8 beste fra MLGs vintermesterskapet, og 4 fra online kvalifiseringer. Vil Fariko Impact være like dominerende som de var under vintermesterkapet, eller vil de få konkurranse om de 120 000 kronene?

Her kan du se Call of Duty: Black Ops II-kampene:

Watch live video from mlgcod on www.twitch.tv

League of Legends

Den siste spillet det skal spilles i under denne MLG- runden er MOBA-spillet League of Legends. I League of Legends har de allerede holdt fire kvalifiseringeringsrunder på nett for å luke ut de beste.

Det er disse fire lagene som spiller om premier på tilsammen 180 000 kroner samt sjansen til å få spille i LCS sin kommende vårturnering der man kan vinne en plass i den kommende ligasesongen. Likevel blir det nok å se på, ettersom MLG har invitert tre Amerikanske LCS-lag til å spille tre show-kamper hver utover helgen.

Les også
Tre klasser tar grep om det øverste nivået

Her kan du se League of Legends-kampene:

Watch live video from mlglol on www.twitch.tv

Kamper i tandem hele helgen

Arrangementet direktesendes mens det står på, og kampene blir kommentert av en drøss med profesjonelle kommentatorer. StarCraft II-kampene kommenteres blant annet av Marcus «DJ Wheat» Graham, Sean «Day9» Plott og John «Total Biscuit» Bain. På League of Legends-fronten stiller blant annet Riot-kjendis David «Phreak» Turley, samt Rivington «RivingtonThe3rd» Bisland III og Joshua «Jatt» Leesman. Black Ops II-kampene får også en god kommentatorgruppe med blant annet Chris Puckett, Mike «Hastro» Rufail og Ryan «Fwiz» Wyatt.

De som ønsker å følge med kan se på MLGs mange streamkanaler på Twitch.tv. Tidsforskjellen til Anaheim gjør at det blir vanskelig for oss nordmenn å følge alle kampene denne helgen, men for de virkelig ivrige har MLG laget en godt tidsplan for helgen. Husk at vi i Norge ligger 9 timer foran Amerika.

Hvis du ikke er en av de som er oppe hele natten for å se på alle kampene kan du se opptakene på en av under kanalene til MLG på YouTube. Det hele braker løs natt til lørdag klokken 02:00, og de forskjellige titlene blir spilt samtidig. Derimot på lørdag og søndag er det letter å følge med direkte ettersom det starter 19:00.

Les også: Det ble sølv på «Snute» under StarCraft II-koknurransen HomeStar Cup VII

Siste fra forsiden