Counter-Strike: Global Offensive

Følg prestisjetung Counter-Strike-turnering denne uka

Verdens beste lag kjemper om 1,5 millioner kroner i EMS One Katowice.

Torsdag møtes verdens beste Counter-Strike: Global Offensive-lag i det som markerer starten på årets største esportarrangementer, EMS One Katowice 2014 i Polen.

Dette er den andre turneringen utgiveren Valve er med og sponser med penger som de har fått inn gjennom salg av gjenstander i spillet. Premiepotten er på hele 1,5 millioner kroner.

De åtte beste lagene fra Dreamhack Winter var forhåndskvalifiserte til turneringen, mens de resterende lagene har kjempet seg gjennom flere kvalifiseringer for å kunne delta. Det var dessverre ingen norske lag som greide å kvalifisere seg, men både Sverige og Danmark stiller med tre lag hver.

Lagene er inndelt i fire grupper og spredd ut etter prestasjonene i kvalifiseringen. De fire toppseedede lagene er Ninjas in Pyjamas, Fnatic, Titan og compLexity, som tok de fire øverste plasseringene på Dreamhack Winter.

De to beste fra hver gruppe går videre til sluttspillet, som er vanlig enkeltutslag. Hver kamp i sluttspillet spilles som best av tre kart.

Les også: Seerguide til Counter-Strike: Global Offensive

Slik ser du kampene direkte

Alle kampene kan sees direkte på ESL TVs Counter-Strike-kanal på Twitch.tv eller via GOTV. Alle som ser på kampene har mulighet til å få unike våpen mens de ser på. Alt du behøver å gjøre for å være med i trekningen er å lenke opp Steam-kontoen din mot Twitch.

Første kamp starter klokken 13:00 på torsdag, og du kan følge alle kampene her. Vi har også lagt inn et fullstendig tidsskjema nederst i artikkelen.

Lagene

Det er for øyeblikket to lag som er store favoritter til å vinne turneringen, mens flere andre kan være potensielle jokere. Vi tar et lite blikk på noen av de mest interessante lagene.

Titan: Har vært verdens beste lag det siste halvåret, hvor de har vunnet flere store turneringer. Titan har vært veldig stabile og har sjelden røket mot antatt svakere motstand. De ble riktig nok bare nummer tre på Dreamhack Winter, hvor de røk ut mot Ninjas in Pyjamas i semifinalen. I tillegg tapte de finalen under ESEA Invite Season 15 mot iBuyPower i januar.

Les også
Slik endte den lengste Counter-Strike: GO-kampen vi har sett

Ninjas in Pyjamas: Dominerte fullstendig i størsteparten av fjoråret, hvor de vant alt som var av turneringer. De var ubeseiert på LAN i åtte måneder før de tapte en kamp mot Virtus.pro i april i fjor. Etter det fortsatte de å dominere helt til ut på høsten når de begynte å tape i flere turneringer på rad. De er ikke lenger regnet som verdens beste lag, men er fremdeles ansett som en sterk nummer to, etter Titan. De ble nummer to på Dreamhack Winter, hvor de noe overraskende tapte mot Fnatic i finalen.

Fnatic: Har et veldig bra lag, som på sitt beste kan slå hvem som helst. Problemet til Fnatic er at de er ustabile, og er nok et stykke bak Titan og NiP totalt sett. De vant Dreamhack Winter i starten av desember etter at de kjørte over compLexity i semifinalen slo NiP i finalen. Det var nok ikke mange som hadde sett for seg at de skulle gå helt til topps. Etter Dreamhack har de tapt hver gang de har møtt NiP, men greide nylig en uavgjort mot Titan i SLTV StarSeries IX.

compLexity: Det beste laget i USA. Ligger et stykke bak de europeiske lagene, og ble knust av Fnatic i semifinalen under Dreamhack Winter. De kan likevel overraske, og det er ikke usannsynlig at disse guttene blir å se i en semifinale igjen.

LDLC.com: Et nytt lag som ble opprettet i februar bestående av spillere fra gamle Clan-Mystik og Recursive/Nameless. De fikk beholde plassen til Recursive og var derfor forhåndskvalifiserte til denne turneringen. Siden stiftelsen har de hatt flere gode resultater med blant annet to seiere over Fnatic. De kan bli et lag å følge med på, og kan finne på å overraske.

Gruppene

Gruppe AGruppe B
Titan NiP
HellRaisers LDLC.com
mousesports Vox Eminor
Virtus.pro 3DMAX
Gruppe CGruppe D
fnatic compLexity
dignitas LGB eSports
iBUYPOWER Natus Vincere
Reason Clan-Mystik

Tidsskjema

Torsdag 13. mars
13:00 Titanvs. mousesportsA1
13:00 NiPvs. 3DMAXB1
14:00 HellRaisersvs. Virtus.proA2
14:00 LDLC.comvs. Vox EminorB2
15:00Vinneren av A1vs.Vinneren av A2A3
15:00Vinneren av B1vs.Vinneren av B2B3
16:00Taperen av A1vs.Taperen av A2A4
16:00Taperen av B1vs.Taperen av B2B4
17:00Taperen av A3vs.Vinneren av A4
17:00Taperen av B3vs.Vinneren av B4
18:00 fnaticvs. ReasonC1
18:00 compLexityvs. Clan-MystikD1
19:00 dignitasvs. iBUYPOWERC2
19:00 LGBvs. Natus VincereD2
20:00Vinneren av C1vs.Vinneren av C2C3
20:00Vinneren av D1vs.Vinneren av D2D3
21:00Taperen av C1vs.Taperen av C2C4
21:00Taperen av D1vs.Taperen av D2D4
22:00Taperen av C3vs.Vinneren av C4
22:00Taperen av D3vs.Vinneren av D4
Fredag 14. mars
13:00Kvartfinale #1
16:00Kvartfinale #2
19:00Kvartfinale #3
Lørdag 15. mars
13:00Kvartfinale #4
16:00Semifinale #1
19:00Semifinale #2
Søndag 16. mars
13:00Finale

Siste fra forsiden