Det var mye oppmerksomhet rundt Counter-Strike: GO-turneringen.
E-sport
Det var mye oppmerksomhet rundt Counter-Strike: GO-turneringen. (Bilde: DreamHack, Rikard Söderberg)

Storfavoritten måtte gi tapt under årets største Counter-Strike-turnering

Fnatic overrasket med en sterk seier mot legendelaget NiP.

JÖNKÖPING (Gamer.no): Selv om det svenske storlaget Ninjas in Pyjamas hadde både utallige sterke turneringsresultat og et dokumentarteam i ryggen, hjalp ikke det da de stilte mot landsmennene i Fnatic i helgens Counter-Strike: GO-finale. Etter oppløsningen i sommer har den nye gjengen fra Fnatic gjort underverker, og greide å karre til seg førsteplassen etter en sterk innsats i SteelSeries Counter-Strike: GO-mesterskap under helgens DreamHack Winter.

Fnatic jubler etter seieren.
Fnatic jubler etter seieren.Foto: DreamHack, Rikard Söderberg

Fnatic halte i land en 2-1-seier etter en spennende best av tre-runde. Etter en svært jevn første kamp, der Fnatic til slutt overmannet NiP 16-14 på de_dust2, ble de to siste kampene mye mer ensidige for begge lagene. I andre kamp mobiliserte NiP sterkt, og vant 16-6 på de_inferno, mens Fnatic punkterte det hele i tredje kamp med et resultat på 16-2 på de_train – en totaloverkjøring som få hadde trodd var mulig i forkant av oppgjøret.

Sober dokumentaravslutning

Nede i datapartyområdet var det også stor interesse for finalen.
Nede i datapartyområdet var det også stor interesse for finalen.Foto: Gamer.no, Audun Rodem

Dermed blir det sikkert en rimelig sober avslutning på TV6s dokumentarserie om Ninjas in Pyjamas. Siden oktober har det vært kjent at tv-kanalen har fulgt laget frem mot oppgjøret under DreamHack Winter i helgen, og de to første episodene er allerede tilgjengelig via deres nettsider.

Historiens største turnering i den nye utgaven av skytespillet, med over 600 000 kroner i premiepotten, har fått stor oppmerksomhet i miljøet etter sterke seertall. Oppunder 150 000 så på finalekampen på nett – en svært uvanlig mengde for skytespillet. Et profesjonelt opplegg fra turneringsarrangørene skal nok ha sin del av æren, men historien om det nyformede Fnatic-laget som greide å senke storfavoritten er sikkert gull verdt i seg selv. 

NiP kan i det minste skryte av å ha tatt et steg inn i populærkulturen.
Tidligere i år kunne man kjøpe en McNiP på McDonalds i Sverige »

Her kan du se finaleoppgjøret mellom NiP og Fnatic. Kampen begynner rundt 11:00:00:

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen