Storfavoritten måtte gi tapt under årets største Counter-Strike-turnering

Fnatic overrasket med en sterk seier mot legendelaget NiP.

Det var mye oppmerksomhet rundt Counter-Strike: GO-turneringen.
DreamHack, Rikard Söderberg

JÖNKÖPING (Gamer.no): Selv om det svenske storlaget Ninjas in Pyjamas hadde både utallige sterke turneringsresultat og et dokumentarteam i ryggen, hjalp ikke det da de stilte mot landsmennene i Fnatic i helgens Counter-Strike: GO-finale. Etter oppløsningen i sommer har den nye gjengen fra Fnatic gjort underverker, og greide å karre til seg førsteplassen etter en sterk innsats i SteelSeries Counter-Strike: GO-mesterskap under helgens DreamHack Winter.

Fnatic jubler etter seieren.

Fnatic halte i land en 2-1-seier etter en spennende best av tre-runde. Etter en svært jevn første kamp, der Fnatic til slutt overmannet NiP 16-14 på de_dust2, ble de to siste kampene mye mer ensidige for begge lagene. I andre kamp mobiliserte NiP sterkt, og vant 16-6 på de_inferno, mens Fnatic punkterte det hele i tredje kamp med et resultat på 16-2 på de_train – en totaloverkjøring som få hadde trodd var mulig i forkant av oppgjøret.

Sober dokumentaravslutning

Nede i datapartyområdet var det også stor interesse for finalen.

Dermed blir det sikkert en rimelig sober avslutning på TV6s dokumentarserie om Ninjas in Pyjamas. Siden oktober har det vært kjent at tv-kanalen har fulgt laget frem mot oppgjøret under DreamHack Winter i helgen, og de to første episodene er allerede tilgjengelig via deres nettsider.

Historiens største turnering i den nye utgaven av skytespillet, med over 600 000 kroner i premiepotten, har fått stor oppmerksomhet i miljøet etter sterke seertall. Oppunder 150 000 så på finalekampen på nett – en svært uvanlig mengde for skytespillet. Et profesjonelt opplegg fra turneringsarrangørene skal nok ha sin del av æren, men historien om det nyformede Fnatic-laget som greide å senke storfavoritten er sikkert gull verdt i seg selv.

NiP kan i det minste skryte av å ha tatt et steg inn i populærkulturen.
Tidligere i år kunne man kjøpe en McNiP på McDonalds i Sverige »

Her kan du se finaleoppgjøret mellom NiP og Fnatic. Kampen begynner rundt 11:00:00:

Siste fra forsiden