Telialigaen - League of Legends

– Følte Domino la seg ned i fosterstilling

Viking fikk en enkel jobb med å ta seg til finalen med en overbevisende 3-0-seier over Domino.

Hannes «Raxes» Ekman (til venstre) var ikke fornøyd etter tapet mot Viking. Håkon «Koolberg» Solberg ser frem til en finale mellom landets beste League of Legends-lag.
Domino/Sindre Stien/Good Game

Viking ville ikke være noe dårligere enn Nordavind, og vant sin semifinale 3-0 søndag kveld. Det ble til slutt en meget overbevisende og sterk seier for siddisene. Forventet, sier Håkon «Koolberg» Solberg.

DISSE SPILTE FOR VIKING

Vis mer

Håkon «Koolberg» Solberg (Top)
Alexander «HHNeverLucky» Hegland Fedde (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)

– Kampen går veldig som forventet, vi hadde budsjettert med ett tap med tanke på hvordan seriekampen gikk. Vi henter dog inn den tredje kampen på ren shotcalling og ekstremt god bruk av «flashtimers». Etter den første matchen ble vi enig om at vi ikke skulle vise alle triksene vi hadde i ermet, som betyr at vi har klart å holde en del strategier skjult for Nordavind, sier han til Gamer.no.

Anders «Sharp» Lilleengen følte at Domino lå i fosterstilling frem til den tredje matchen, og at de manglet litt på forberedelsene til semifinalen.

– Følte de la seg litt ned i fosterstilling de første matchene, før de endelig begynte å sparke fra seg i tredje matchen. Tror de kom litt kort med forberedelsene, vi kunne gitt de et bedre heltevalg basert på våre forberedelser.

LES MER: Nordavind dominerte Riddle i semifinalen

Nå venter regjerende mester Nordavind

Viking skal møte Nordavind, som slo Riddle 3-0 i går i finalen. Viking var det eneste laget som slo Nordavind gjennom hele sesongen, og flere på Viking var med å slå Nordavind i Telialigaen-finalen våren i fjor med Celestial Gaming. Blant dem var Håkon «Koolberg» Solberg.

Anders «Sharp» Lilleengen klar for en ny finale.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Nordavind er en tøff motstander, men nå vet vi iallfall hvilke syv som har lov å spille, som betyr at vi kan forberede oss godt individuelt. På papiret er de kanskje litt sterkere enn oss, men det var de i fjor også da vi slo dem 3-2. Det blir et kjempeoppgjør mellom Norges to beste League of Legends-lag.

– Jeg forventer et høyt nivå på memes, og mange flips (tette 50-50-kamper journ. anm.) fra mister «Big Fat Random» (Frank «Aesthetic» Norqvist journ. anm.), sier «Sharp» om sin jungle-rival i finalen.

Se semifinalen mellom Viking og Domino i reprise på vår Twitch-kanal »

– Treningene har lignet på solospill

DISSE SPILTE FOR DOMINO

Vis mer

Hannes «Raxes» Ekman (Top)
Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad (Jungle)
Magnus «Valiant» Thoresen Østmo (Mid)
Raducu «leandoer» Florin-Valentin (ADC)
Charlotte «Charry» Helgesen (Support

Les også
Satser på e-sport i Trondheim sentrum

En som ikke var fornøyd etter 0-3 mot Viking var Dominos svenske top-laner Hannes «Raxes» Ekman. Han håpet selvsagt på en jevnere kamp, men sier han ikke er overrasket over at det gikk som det gikk basert på hvordan stemningen innad i laget har vært inn mot semifinalene, og med tanke på hvordan treningene har vært i forkant.

Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad tok tapet med fatning.
Blackfilm/Domino

– Lagdynamikken har vært veldig dårlig foran semifinalen. Folk har ikke prøvd hardt i treninger, og folk har vært irritert og ikke prøvd sitt beste. Sist uke spilte vi knapt noe fordi treningene har sett ut som solospill. Jeg er ikke overrasket over at vi taper, men det er ikke noe man får gjort noe med, når folk ikke vil prøve, sier han.

LES MER: Riot lanserer en nordisk League of Legends-turnering

Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad som har hatt en veldig god sesong for Domino, var litt mer rolig etter tapet, og tok det med fatning.

– Viking var det bedre laget i dag. De spilte generelt bedre individuelt og som et lag. Vi vet vi kan bedre, og skulle ønsket semifinalen ikke ble like enveiskjørt som den ble, men vi hadde en grei tredje match. Vi ønsker Viking lykke til i finalen, sier han.

Finalen spilles søndag 10. mai klokken 17:00.

Siste fra forsiden