Riddle møter Fact - Telenorligaen

– For selvtilliten er det en massiv kamp

Riddle-trener Torbjørn Berg håper laget vinner mot Fact i hovedkampen i League of Legends.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

SLIK SPILLER FJERDE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2018:

Vis mer

Kl. 18:00: nDurance - Quantum
Kl. 18:00: Fact - Riddle
Kl. 18:00: Bitfix - Air
Kl. 18:00: Celestial - Berserk
Kl. 18:00: RØKT SKINKE - Royal Vikings

Terminliste »

Tabell »

Søndag går startskuddet for enda en runde av Telenorligaen League of Legends, og i hovedkampen denne gangen er det to stolte klubber som møter hverandre. Storfavoritten Fact Revolution skal kjempe mot Riddle. Årets utgave av Riddle har levert gode resultater, og ligger i skrivende stund på sluttspillplass. Fact på sin side var soleklare favoritter før sesongen, og har levert til forventningene og leder ligaen.

Riddle har hentet inn en tysk forsterkning i mid-lane, og håper dette skal være tungen på vektskålen mot sterke Fact.

Kampen ser du direkte på vår Twitch-kanal søndag klokken 18:00 »

– Tror vi trenger en mer aggressiv mid-laner

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Daniel «Final» Glaser (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Trener i Riddle, Torbjørn Berg, sier til Gamer.no at laget allerede har møtt Fact flere ganger i det siste, men at resultatene ikke har vært heldige.

– Vi allerede spilt noen kamper mot Fact uten at vi har tatt ett eneste poeng av de, så noe må vi jo forandre. Foran denne matchen velger vi derfor å teste ut en ny tysk mid-laner som heter «Final». Vi tror dette er det som kan være det siste som mangler for at vi skal kunne slå Fact, forteller Berg.

– Hva tilfører tyskeren til laget som ikke «Bendix» gjør?

– «Bendix» er en god spiller, men vi tror vi trenger en mer aggressiv mid-laner for å nå opp til nivået Fact er på. «Final» er også bare på en prøve, vi har fortsatt ikke bestemt hvem vi vil satse på. Han kommer til å spille noen treninger og matchen mot Fact før vi bestemmer oss.

På spørsmål om kampplanen, er Berg tydelig på hva som må gjøres for å kunne hamle opp med Fact.

Berg mener det er to spillere på Fact som blir viktige å stanse.
Mohammed Barzinje

– Det blir å få stoppet «Lider» og «Sharp». De to er de klart beste spillerne på Fact, hvis ikke de to beste i hele ligaen.

Både Fact og Riddle deltar i Nordic Championship. Der har lagene så langt hatt blandede resultater, men har også mulighet til å se mer i detalj hvordan søndagens motstander spiller.

Les også
Klarer Team Bjønnsk å forbli ubeseiret i Telenorligaen?

– Vi tapte alle kampene i Nordic Championship, utenom den siste mot Arctic Storm. Det har jo ikke vært optimalt, men jeg føler vi har lært mye som et lag i denne perioden. Nå har ikke Fact vunnet alle kampene sine heller, så jeg har sett på alle de kampene jeg har hatt mulighet til av Fact for å se hvordan de andre lagene har slått dem.

For guttene i Riddle, ville en seier mot Fact bety mye for dem personlig.

– For å nå sluttspillet tror jeg ikke denne kampen har så veldig mye å si, den blir nok mer viktig for om vi havner på førsteplass eller ikke. For selvtilliten er det en massiv kamp.

Om veien videre i de resterende rundene av ligaen, mener Berg det er et par nøkkelkamper.

– Tror vi kommer til å ta full pott på de gjenværende kampene. Eneste kampene som virker interessante er kampene mot Bitfix som er et av topplagene, og Røkt Skinke som har tatt poeng mot Celestial, Fact og nDurance. Tror de fort kan bli en overraskelse hvis de klarer å ta tre poeng mot de svakere lagene i ligaen, sier Berg.

Etter denne runden stenger overgangsvinduet i ligaen. Berg tror ikke vi vil se noen store spillerendringer i League of Legends.

– Jeg tror ingen av lagene trenger å gjøre noen overganger. Det er ingen av lagene som bør være misfornøyde med hvordan de har spilt så langt. Alle lagene ligger der de bør gjøre, bortsett fra Røkt Skinke som jeg tror klarer å klatre helt til en sluttspillplass siden de nå har ett lettere kampprogram.

Berg avslutter med å si at han håper kampen ender 2-0 i favør Riddle, men sier at det blir en tøff kamp med et 1-1-resultat.

Kort kaptein

DISSE SPILLER FOR FACT REVOLUTION

Vis mer

Adam «Lider» Ilyasov (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Kaptein i Fact, Anders «Sharp» Lilleengen var kort i svarene når Gamer.no spurte om forberedelsene til kampen mot Riddle.

– Har ikke gjort noen spesielle forberedelser til Telenorligaen, men vi har trent og spilt i Nordic Championship, så det går over til ligaen også.

Lilleengen forteller at det ikke påvirker ligaspillet i det hele tatt med deltakelsen i Nordic Championship.

– Nordic Championship påvirker ikke kampen vår. Turneringen har ikke gått så veldig bra, men vi har nådd sluttspillet som er det viktigste.

Lilleengen sier også at de ikke bryr seg om at Riddle har byttet ut en av spillerne på laget, og at de bare kommer til å fokusere på sitt eget spill. Om veien videre forteller Lilleengen følgende.

– Seriespillet betyr ikke noe særlig for oss, vi har fokuset mot sluttspillet.

Heller ikke om overgangsvinduet som stenger har Lilleengen særlig mye å si. Han forteller at det er irrelevant, før han legger til en strofe om kampen mot Riddle.

– Ser ikke på Riddle som et problem, så jeg tenker at vi tar en enkel 2-0-seier, avslutter Lilleengen.

Siste fra forsiden