ESL One / Counter-Strike: GO

– Forberedelsene har vært steinharde de siste ukene

Torsdag starter alvoret for nordmennene i LGB eSports.

Ruben «Rubino» Villarroel og LGB har som mål å komme seg ut av gruppespillet.
HLTV/Helena Kristiansson/ESL

Dette er gruppene i ESL One Katowice:

Vis mer

Gruppe A
Na`Vi
fnatic
Vox Eminor
Flipsid3 Tactics

Gruppe B
EnVyUs
Penta SPORTS
LGB eSports
Titan

Gruppe C
Ninjas in Pyjamas
HellRaisers
Counter Logic Gaming
Keyd Stars

Gruppe D
Virtus.Pro
Team SoloMid
Cloud9
3DMAX

Torsdag braker det løs i Polen når 16 av verdens beste Counter-Strike: Global Offensive lag skal kjempe om en førstepremiepott på nesten to millioner kroner i ESL One Katowice.

Det blir mange tøffe kamper når åtte utfordrerlag skal møte åtte legender i den enorme Spodek Arena, som rommer hele 11 500 tilskuere.

De åtte legendelagene kvalifiserte seg automatisk til turneringen siden de klarte en topp åtte-plassering under fjorårets DreamHack Winter, mens de åtte utfordrerne måtte ta seg gjennom en tøff kvalifisering.

Dette er andre gang ESL One holder storturnering i Katowice, og fjorårets seierherre og hjemmefavoritt Virtus.Pro stiller naturlig nok opp denne gangen også. Det blir meget spennende å se om polakkene klarer å gjenta bedriften også i år.

– Gruppen vi har er tøff

LGB eSports blir naturligvis spennende å følge for oss nordmenn. Det norske topplaget har imponert de siste månedene siden de startet opp i desember, og er ivrig på å vise seg frem fra sin beste side i Polen.

LGB eSports består av:

Vis mer

Pål «Polly» Kammen
Joakim «jkaem» Myrbostad
Morten «zEVES» Vollan
Ruben «RUBINO» Villarroel
Håvard «rain» Nygaard.

– Hvordan har dere forberedt dere til turneringen?

– Forberedelsene har vært steinharde de siste ukene. Vi har kjørt treninger på seks timer om dagen, fire til fem dager per uke. Vi har den siste uka avsluttet med en seks dager lang «bootcamp» der vi har holdt på opp til åtte timer per dag. Vi har forberedt oss så godt vi kan, forteller Ruben «Rubino» Villarroel til Gamer.no.

Gruppen laget har havnet i er en ganske tøff gruppe, med storlag som EnVyUs og Titan.

– Vi har slitt mot Titan og EnVyUs tidligere, men vi mener nå at vi har funnet ut hvordan vi skal spille mot de og håper at det er nok. Alle på laget må være på topp, og det er flere av oss som må ta i ekstra siden vi har slitt noe de siste ukene, sier han.

Kartene som spilles

Vis mer
  • Cobblestone
  • Dust2
  • Overpass
  • Nuke
  • Inferno
  • Mirage
  • Cache

– Hva er målet deres i turneringen?

Les også
Oilers signerer «MV»

– Målet er selvfølgelig å komme seg ut av gruppespillet, da man automatisk kvalifiserer seg til neste storturnering. Da slipper man å tenke på en ny kvalifisering, og har bedre tid til forberedelser. Men vi vil selvfølgelig fortsette å kjempe om vi kommer oss til kvartfinalen også.

Usikker på hvordan en Counter-Strike-kamp spilles?
Her er alt du trenger å vite om det populære skytespillet »

En heftig helg med e-sport

LGB spiller første kamp torsdag klokken 13:00, og vi viser den og alle de andre kampene laget spiller på GamerTV med norsk kommentering. Dette er en offisiell ESL-partner strøm, noe som gjør at du kan få noen av gavepakkene som deles ut under kampene ved å se på denne. Det eneste du trenger å gjøre er å koble Steam- og Twitch-kontoene dine sammen.

Se LGBs kamper fra klokken 13:00 på torsdag »

Kampoppsettet og sendeplanen er allerede klar, og torsdag byr på en drøss med kamper siden hele gruppespillet skal ferdigspilles denne dagen. Fredag og lørdag er viet til kvart- og semifinalene, mens søndag er det den store finaledagen.

Promo til ESL One Katowice laget av Curse Entertainment.

Siste fra forsiden