PlayStation 5

Forhåndsbestilte, men får ikke PlayStation 5 før godt inn i 2021

– Gjør alt i vår makt for å levere konsollene så raskt som mulig til våre kunder.

Sony, montasje Gamer.no

Torsdag fikk flere av de som har forhåndsbestilt en PlayStation 5 fra nettbutikken Komplett en nedslående beskjed. Forhandlerleddet forteller til mange av kundene at de ikke kan forvente å få konsollen levert i 2020.

Det kan bli en stund å vente
Mikkjell Lønning, Gamer.no

I seg selv er ikke dette særlig overraskende. PlayStation 5 er et ettertraktet produkt, og det har tilsynelatende vært et stort press på forhåndssalget. Det som er ganske oppsiktsvekkende er at flere av de som nå må belage seg på å få konsollen i 2021 melder at de forhåndsbestilte konsollen så tidlig som april.

Gamer.no har snakket med flere som sier at de har lagt inn sin reservasjon så tidlig som 24. april, men som likevel ikke kommer med på første leveringsrunde i år. Enkelte har nå fått en forventet leveringstid så sent som mai neste år.

– Gjør alt i vår makt

Komplett forteller til Gamer.no at de sliter med å få inn nok konsoller fra Sony.

– Komplett har solgt mange, mange tusen PlayStation 5. Den svært sterke etterspørsel er sjelden kost for Komplett og vår største utfordring nå er å få produsenten til å levere nok til de mange tusen som har bestilt og kommer til å bestille. Komplett gjør alt i vår makt for å levere konsollene så raskt som mulig til våre kunder, sier Kristine Hovland.

Kristin Hovland, Head of communication for Komplett Group.
Komplett

Til DinSide.no utdyper Hovland mer, og sier at Komplett la til grunn at PlayStation 5-lanseringen ville følge de samme rutinene som de har opplevd tidlig fra Sony. Det skal likevel ikke ha skjedd denne gangen, noe Sony skal ha beklaget.

– Dette irriterer oss like mye som det gjør for våre kunder. Komplett er helt prisgitt produsentenes leveringsdyktighet, og denne gangen «sviktet» Sony markedet, skriver Hovland til nettsiden.

Nå står samtlige kunder i et køsystem, men Komplett har ikke lagt frem hvordan denne køen fungerer.

Vi har stilt Sony spørsmål om hvor mange PlayStation 5-konsoller som kommer til Norge ved lansering, og hvordan prosessen med forhandlerleddene har vært, men har ennå ikke hørt tilbake. Artikkelen oppdateres dersom vi får svar.

Elkjøp stengte salget etter 15 minutter

Mens Komplett har hatt slusene åpne for forhåndssalg siden i vår, åpnet Elkjøp salget først 18. september. De måtte likevel stenge ned salget etter bare 15 minutter, noe nettstedet Tek.no meldte om forrige uke.

Les også
Test: PlayStation 5

– Vi opplevde en ekstrem interesse for PlayStation 5. Antall transaksjoner per minutt overgikk trafikken vi vanligvis kun ser under Black Friday, sa Nils Martin Øyo, gaming-ansvarlig i Elkjøp, til nettstedet.

Elkjøp skal ha basert forhåndssalget på det de har fått bekrefte av leveringer fra Sony, og det er derfor de stoppet salget etter så kort tid.

PlayStation 5 slippes 19. november i år i to utgaver: en med optisk drev, og en uten.

LES OGSÅ: Butikkene setter egne PlayStation 5-priser – blir dyrere enn Xbox Series X »

Siste fra forsiden