PlayStation 5

Butikkene setter egne PlayStation 5-priser – blir dyrere enn Xbox Series X

Foreløpig i hvert fall.

PlayStation 5 og Xbox Series X.
Sony. Microsoft, montasje Gamer.no

Da Sony slo i bordet med at PlayStation 5 og PlayStation 5 Digital Edition skulle koste henholdsvis 499 og 399 dollar, antok mange at det ville resultere i priser på nivå med konsollkonkurrent Xbox Series X her til lands. Microsofts nye konsoll ligger nemlig på samme prisnivå, 499 dollar, noe som har resultert i en veiledende pris på 5499 kroner.

Skjermbilde Prisguiden 18. september 2020

Likevel ser det ut til at PlayStation 5 blir hakket dyrere enn konkurrenten her til lands.

Ifølge prissammenligningstjenesten Prisguiden vil de fleste nettbutikkene for øyeblikket ta rundt 5999 kroner for å forhåndsbestille PlayStation 5 med optisk drev. Versjonen uten optisk drev ligger på om lag 4999 kroner.

Sony forteller til Gamer.no at det er butikkene selv som setter priser i Norge, og Sony selv har ikke gått ut med noen offisiell veiledende pris.

LES OGSÅ: PlayStation 5-spill blir dyrere »

– Kun estimater basert på tidligere erfaringer

Det virker likevel som om butikkene selv ikke helt vet hva de skal ta for PlayStation 5. Det siste døgnet har Komplett vekslet mellom 5999 og – i en veldig kort periode – 6499 kroner, for eksempel. Vi spurte dem om 5999 kom til å være prisen man endte opp med til lansering.

Kristin Hovland, Head of communication for Komplett Group.
Kristin Hovland

– Det viktigste for Komplett er å alltid tilby våre kunder konkurransedyktige priser, noe vi så absolutt kommer til å gjøre så snart PlayStation 5 er klar for salg. De priser vi har oppgitt er så langt kun estimater basert på tidligere erfaringer, men vi utelukker ikke at prisen kan bli lavere og forhåpentligvis ikke høyere. Norge venter nå på PlayStation 5 og vi har full forståelse for at kundene gjerne vil vite hva spillkonsollen kommer til å koste, forteller Kompletts kommunikasjonssjef, Kristin Hovland, til Gamer.no.

PlayStation 5 slippes 19. november i år, mens Xbox Series X – og lillebrorkonsollen Xbox Series S – slippes 10. november. PlayStation 5 kommer i to utgaver: en med optisk drev, og en uten. Om lag 1000 kroner skiller de to modellene på markedet nå.

Xbox Series X og Xbox Series S har større forskjeller. Mens Xbox Series X er flaggskipet til Microsoft med mest ytelse, er Xbox Series S en litt mer nedstrippet versjon som har litt mindre å rutte med. Microsoft markedsfører det som at Xbox Series S først og fremst skal ha lavere oppløsning enn storebror.

LES MER: Pris og dato på Xbox Series X og S »

LES OGSÅ: Her er innmaten i PlayStation 5 sammenlignet med Xbox Series X »

Les også
Test: PlayStation 5
Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden