Xbox Series X

Xbox Series X har fått pris og dato

Og Norge får egen abonnementsløsning for konsoll sammen med Game Pass.

De to nye konsollene.
Microsoft

Onsdag ettermiddag avslørte Microsoft pris og slippdato til sin nestegenerasjonskonsoll, Xbox Series X.

Xbox Series X får en veiledende pris på 5499 norske kroner, og slippes 10. november.

LES OGSÅ: Dette er forskjellene på Xbox Series X og Xbox Series S

I går fikk vi også vite at lillebrorkonsollen Xbox Series S slippes på samme dato, med en veiledende pris på 3299 kroner. Dette er en mindre konsoll, både fysisk og med tanke på kraft, som blant annet blir heldigital uten diskdrev.

Microsoft har ikke sagt så mye om hva slags innmat Xbox Series S skilter med, men vi vet at den har en NVME SSD på 512 gigabyte, og boksen er 60 % mindre enn Xbox Series X.

Oppretter abonnementsordning

I samme åndedrag forteller Microsoft at de vil begynne å la kunder abonnere på konsoller og en rekke tjenester til jul. Denne abonnementsordningen skjer i samarbeid med Elkjøp og heter Xbox All Access. Bindingstiden er på to år, og når de to årene er omme, eier du konsollen.

Det finnes to ordninger: en der du abonnerer på Xbox Series S, og en der du abonnerer på Xbox Series X. Disse variantene har ikke fått norske priser ennå, men koster henholdsvis 25 og 35 dollar i måneden i USA.

I tillegg til konsollene får man da med Xbox Game Pass Ultimate og EA Play.

Xbox Game Pass Ulitimate har over 100 spill som roteres inn og ut, og tar deg spille disse spillene på PC eller Xbox. Alle spill som lages og gis ut av Microsoft kommer dit på slippdagen, og forlater aldri tjenesten. I tillegg har tjenesten flere større og tredjepartsspill. Som en del av abonnementet får mann også nettspillingstjenesten Xbox Live Gold.

EA Play er en tilsvarende ordning for EA-spill, og lempes nå altså inn her også.

SAMMENLIGNING: Så kraftig er PlayStation 5 og Xbox Series X »

Siste fra forsiden