PlayStation 5 pris og dato

PlayStation 5 har fått pris og dato

PlayStation 5.
Sony

Onsdag kveld kunngjorde Sony endelig pris og lanseringsdato for PlayStation 5, og den heldigitale versjonen av konsollen som ikke har diskdrev. Konsollene lanseres 19. november i Norge, mens andre steder i verden får den uka før, 12. november.

Den veiledende prisen på konsollen med diskdrev blir på 499 dollar, noe som tilsvarer noen lapper mer enn 5000 norske kroner, mens konsollen uten diskdrev skal koste 399 dollar, noe som vi tipper rundes av et sted over 4000 kroner.

Vi hørte med PlayStation om norske veiledende priser, men de sier at det er opp til forhandlerne selv å sette prisene her til lands.

LES OGSÅ: Her er innmaten i PlayStation 5 sammenlignet med Xbox Series X »

På nivå med Xbox

Prissettingen betyr at PlayStation 5 legger seg på nivå med konkurrenten Xbox Series X. Den koster også 499 dollar, og får en veiledende norsk pris på 5499 norske kroner. Den slippes likevel litt over en uke tidligere, 10. november.

Lillebrorkonsollen Xbox Series S slippes også på samme dato, med en veiledende pris på 3299 kroner, eller 299 dollar. Dette er en mindre konsoll, både fysisk og med tanke på kraft, som blant annet blir heldigital uten diskdrev.

LES MER: Pris og dato på Xbox Series X og S »

I tillegg til prisen serverte Sony noen nye bomber. Blant annet fikk vi endelig se det rykteomspunne Harry Potter-rollespillet Hogwarts Legacy, som endelig fikk en annonseringstrailer. Final Fantasy XVI var også en stor overraskelse som kom litt ut av det blå.

Ellers fikk vi også se en betydelig bit av den oppussede versjonen av Demons Souls, mens Spider-Man Miles Morales noe overraskende kommer til både PlayStation 5 og PlayStation 4.

LES OGSÅ: PlayStation 5-spill blir dyrere »

Siste fra forsiden